Kad se male ruke slože, sve se može – pa i preobraziti derutan prostor

Premda smo već u pripremi sljedeće, dvanaeste sezone InDizajna, zadovoljstvo mi je osvrnuti se na projekt kojim smo završili zadnju emisiju jedanaeste sezone.

Na poziv Udruge za sindrom Down u Zagrebu, udružili smo snage s partnerima kako bismo korisnicima osigurali novu dvoranu. Nekada derutan podrum pretvorili smo u višenamjenski prostor u kojemu će se od sada moći vježbati, održavati radionice i družiti.

Foto: Darko Mihalić

No, zadatak nije bio jednostavan. Prvenstveno smo htjeli stvoriti razigran i vizualno zabavan prostor, koji će pritom biti i praktičan. Bilo nam je važno osigurati i materijale koji će biti kvalitetni i izdržljivi. Kako bismo iskoristili svaki centimetar i omogućili što veću površinu za igranje, prostor ispod stepenica iskoristili smo za postavljanje ormara po mjeri u koji će se odlagati stvari, a pridružili smo im i klupicu za presvlačenje.

Foto: Darko Mihalić

Prostor smo vizualno povećali neophodnim ogledalom, a kombinacijom žute, plave i roza boje unijeli smo u njega vedrinu. Izborom podnih obloga u neutralnim nijansama poput svijetlog parketa i sivih pločica pazili smo i na praktičnost pri održavanju. Zidove smo osvježili intenzivnom žutom bojom kojom smo nadomjestili nedostatak prirodnog izvora svjetla.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Tijekom nekoliko mjeseci pomnog planiranja, a zahvaljujući tvrtkama Elgrad, PPS Galeković, Petrokov, Chromos i Belinka, uspjeli smo stvoriti novu omiljenu igraonicu, boravak i dvoranu korisnika Udruge.

Njihovi osmjesi i uzbuđenje najljepša su nagrada.

 

Komentari
Podijeli
Prethodni članak
Sljedeći članak
Najnovije