Makeover dnevnog boravka u kući na selu: kako su se u uređenje uklopile stare vitrine

Vlasnici su kupili staru kuću na selu i odlučili je u potpunosti adaptirati. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako je tekao proces preuređenja dnevnog boravka.

 


U dnevnom boravku kuće na selu se sada, između ostalog, nalazio i veliki, masivni namještaj, a dio tih komada su novi vlasnici htjeli zadržati. Ono što su željeli je da studio Mirjane Mikulec dio starinskog namještaja uklopi u suvremeni izgled.

U tom prostoru nalazile su se i blagovaonica i dnevni prostor, a dizajnerica i njezin tim su se fokusirali na uređenje boravka. S obzirom na veličinu prostorije, odabrana je kutna garnitura, a jednom kad se vlasnici odluče za daljnje uređenje ostalo je dovoljno mjesta za blagovaonicu.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ono što je bilo potrebno za makeover su sofa, tepih, fotelja i pomoćni stolići. Želja vlasnia je bila postići suvremen izgled u koji je potrebno uklopiti dvije starinske vitrine.

Birane su dvije jednostavne linije i poprilično neutralni ton sofe, stolića i tepiha dok je pri odabiru fotelje napravljen mali pomak. Također, zidovi su osvježeni, a prije nego je Lesnina dostavila namještaj, obojen je još jedan mali dio na koji je došla sofa.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“S obzirom na to da je udobnost bio prioritet klijenata, odabrali smo sofu koja ima ugrađeno električno pomicanje sjedišta i blago spuštanje naslona. Osim toga, birali smo tkaninu koju je lako održavati. Budući da nam je zadatak bio uklopiti velike komade starog namještaja, suvremenost smo postigli jednostavnim linijama novog namještaja”, ističe Mirjana Mikulec te dodaje:

“Mali odmak napravili smo foteljom čiji je bogati materijal naglasio je stare vitrine i ogledalo, dok je dizajnom doprinijela željenom suvremenom izgledu. Na koncu, zadržali smo šarm kojima je klijentima bio jako važan i uklopili komade namještaja koje su željeli zadržati, a zahvaljujući novom namještaju, dobili željeni balans starog i novog”.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari