NOVA MODERNA KUPAONICA: otkrivamo aktualne trendove i novitete

Izgled kupaonice postaje nam sve važniji, a kod mnogih ova prostorija dolazi u prvi plan prilikom uređenja jer želimo u svome domu maksimalnu dozu opuštanja i oporavak nakon dugog radnog dana. Donosimo vam trendove i novitete koji će vam pomoći u stvaranju kupaonice koja će vam to pružiti.

 


Kupaonica je prestala biti mjesto u kojem samo obavljamo higijenu. Želimo od nje stvoriti prostoriju koja će nas opustiti i obnoviti nakon zahtjevne svakodnevice.

Spremate se na adaptaciju svoje stare kupaonice ili biste napravili djelomičnu obnovu kako biste osvježili prostor? Ili gradite kuću i krećete od nule?

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako bi rezultat bio što bolji a vi bili zadovoljni svim segmentima uređenja, bitno je prije svega dobro se pripremiti, što uključuje prikupljanje inspiracije i savjeta stručnjaka. Sve to možete dobiti na sajmu interijera InDizajn koji vas očekuje u zagrebačkoj dvorani Arena od 4. do 6. listopada!

Više informacija o sajmu saznajte OVDJE, a u nastavku vam predstavljamo nove trendove i izlagače na sajmu koji će ponuditi sve za vašu novu kupaonicu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

ELEGANCIJA I DAŠAK LUKSUZA

Današnje moderne kupaonice vole iznad svega eleganciju. To je posljedica težnje da one ne budu samo utilitarne prostorije, nego oaze stila u kojima ćemo uživati boraviti i osjećati se posebno.

Stoga moderne kupaonice imaju profinjen izgled i odišu luksuzom, što možete postići pomnim odabirom svih elemenata – od keramike, preko kade i umivaonika pa sve do rasvjete i galanterije.

Foto: Credo centar

Na štandu Credo centra, koji izlaže na sajmu InDizajn moći ćete pronaći sve za moderne kupaonice, između ostaloga i za one koje odišu upravo elegancijom i stilom. Bit će predstavljena  široka lepeza njihovih proizvoda – od keramike, sanitarije, fasade, bazeni, ploče za različite podloge (trava, pijesak, stijene…) pa do parketa i kamina kojima ćete opremiti i druge prostorije doma.

Na sajmu ćete se upoznati i s novitetom – Credo je naime pokrenuo vlastitu proizvodnju koja nudi mogućnost maksimalne prilagodbe i personalizacije kuhinjskih radnih površina i kuhinjskih otoka, umivaonika, kupaonskih postolja, stolova…

PROMO FOTO / CREDO CENTAR

PRAKTIČNA RJEŠENJA KOJA IZGLEDAJU KAO DEKORACIJE

Prioritet u svakoj kupaonici je njezina praktičnost i funkcionalnost. Potrebno je zadovoljiti sve elemente za obavljanje higijene tijela. Stoga je bitno da svi praktični elementi i lijepo izgledaju i nose dozu estetike, tim više jer je kupaonica premali prostor da bi u njega stavljali dekoracije.

Foto: TECE

Tvrtka TECE, čiji asortiman ćete moći upoznati detaljno na sajmu, pobrinula se da i oni mali praktični elementi, koji donedavno nisu imali dozu estetike to dobiju. Zahvaljujući inovacijama u području sanitarija i instalacija i promišljenim dizajnom sada i tipke za ispiranje kao i kanalice za odvod izgledaju tako atraktivno da mislimo da je riječ o dekoraciji. Ovo su elementi koji oplemenjuju svaku kupaonicu i doprinose njezinom stilu, prije svega eleganciji.

Foto: TECE

Na sajmu ćete moći vidjeti pobliže kako izgledaju i funkcioniraju aktivacijske tipke za wc: TECEsolid i TECEsquare i tuš kanalice TECEdrainprofile, zatim nove proizvode: TECEneo – WC s funkcijom bidea kao i TECE keramiku – TECE umivaonike.

Foto: TECE

PAMETNI SISTEMI ZA POHRANU

Veliki problem u planiranju kupaonice mnogima predstavlja pohrana stvari – ručnika, kozmetike, higijenskih sredstava kao i onih za održavanje kupaonice. Pored toga, nije jednostavno uklopiti ni sve te potrebne elemente u malu površinu koju uglavnom sve kupaonice imaju.

Stoga je bitno odabrati i adekvatan namještaj za pohranu te za smještanje perilice i sušilice. Aquaestil ima super rješenja kojih ćete dio vidjeti na sajmu, a kompletnu ponudu na njihovoj stranici www.aquaestil.hr.

Foto: Aquaestil

Aquaestil, hrvatska tvornica kupaonske opreme koja postoji skoro tri desetljeća postala je sinonim za lijepe i praktične kupaonske ormariće i tuš kabine, iako u svome asortimanu nudi kompletnu opremu za najintimniju prostoriju u domu. Proizvode i kupaonske kade, tuš paravane te kompozitne materijale.

Na ovogodišnjem sajmu InDizajn predstavit će nove atraktivne samostojeće kade, tuš kade te rješenja za pomoćne prostorije.

Foto: Aquaestil

KARAKTER I OSOBNOST

Ne samo struka, nego i svi koji su u posljednjih 30-ak godina opremali svoj dom ime Špina je dobro poznato. Ovo poduzeće u svojim poslovnicama u Hrvatskoj nudi proizvode koji se ističu kvalitetom i lijepim dizajnom.

Njihovim proizvodima za kupaonice možete u ovoj prostoriji ostvariti upravo jedan od trendova – da ona ima osobnost i karakter i da je maksimalno prilagođena vašim potrebama. Jer, konačno je došlo vrijeme da uređenjem kupaonice želimo ugoditi sebi koliko god je to moguće i da ona izgleda posebno.

Foto: Špina

Na ovogodišnjem sajmu InDizajn Špina će naglasak staviti na osnovne elemente koji čine svaku kupaonicu – keramiku, sanitarije i armature, a dio ovog asortimana bit će savršen izbor i za opremanje drugih prostorija poput kuhinje, hodnika… Naročito zanimljivi bit će noviteti – nova linija branda Living ceramica kao i Gessi armature te sanitarija Catalano.

Foto: Špina

UPEČATLJIVI AKCENTI

I one najjednostavnije kupaonice, koje su vođene minimalizmom te reduciranim dizajnom u kojem nema puno boja ni uzoraka, ipak vole imati neke detalje koji su upečatljivi i ističu se svojim izgledom. Trendovi u kupaonici donose upravo to – da svaka kupaonica ima jake naglaske.

Dizajneri preporučuju, ako želite atraktivnu kupaonicu, da to učinite svojim umivaonicima ili primjerice odabirom keramike.

Foto: Tavela

Riječka tvrtka Tavela će vam ponuditi na sajmu upravo takve elemente za kupaonicu, a moći ćete se inspirirati i u kreiranju moderne kuhinje koja odiše elegancijom i luksuzom.

Tavela se specijalizirala za obradu keramičkih i gres pločica. Vrše razne vrste rezanja i brušenja te izrađuju razne elemente od keramike za sve prostore.

Foto: Tavela

Na ovogodišnjem sajmu će prezentirati svoje nove dodatne usluge i različite proizvode napravljene iz keramike.

Također, posjetiteljima nude i sajamsku akciju: ploče stolova od keramike malenih dimenzija po iznimno povoljnim cijenama, sve izložene artikle po posebnim cijenama kao i za sve dogovorene usluge tijekom trajanja sajma.

Foto: Tavela

ORIGINALNA RJEŠENJA

Moderne kupaonice su male, stoga je bitno iskoristiti maksimalno prostor i pomno sve planirati. Ponekad nije jednostavno staviti sve nužne elemente u prostor a da bi u njemu bilo prohodno i sve bilo praktično, ali i skladno i vizualno efektno. A tu je i naša želja da kupaonica izgleda posebno i privlačno.

Foto: ELEGANCE BUILD

Zato je dobro angažirati profesionalce koji će moći ujediniti naše potrebe sa željama i izvući iz prostora maksimum. I naravno, stvoriti i originalna rješenja koja čine prostor drugačijim od drugih. Na sajmu InDizajn posjetite štand tvrtke Elegance Build koja pored izlaganja kamenih ploča, kamenih umivaonika i jednog kamenog stola nudi usluge uređenja interijera.

Foto: ELEGANCE BUILD

INOVATIVNI ELEMENTI SAVRŠENI ZA MODERNE KUPAONICE

Novi trendovi donose i nove, originalne ideje za praktične elemente u kupaonici. Jedna takva genijalna ideja bit će predstavljena na sajmu InDizajn. Inovativni tim Kristina Vrabec i Davor Šutalo, koji stoje iza tvrtke Kianix kreirali su hladnjak i to za kupaonicu, a ne kuhinju!

Hladnjak je savršen za pohranu kozmetike, lijekova, šminke ili mirisa koji su osjetljivi na više temperature, vlagu i UV zrake. Ovakav način skladištenja produžuje rok trajanja proizvoda, a usto stvara red i dobru organizaciju u kupaonici te ona izgleda urednije jer proizvodi nisu razasuti po policama i umivaoniku.

Foto: Kianix

Hladnjak je sastavljen od ekološki prihvatljivih materijala s minimalnom količinom plastike. Posebna pozornost posvećena je dizajnu hladnjaka kako bi bio suvremenog izgleda. Hladnjak dolazi u dvije verzije, može biti ugradbeni ili samostojeći.

Vjerujemo da bi ovakav hladnjak mogao postati dijelom svake novoadaptirane kupaonice – dođite na sajam i upoznajte ga pobliže! Očekuje vas i akcijska cijena za kupnju dogovorenu na sajmu. Također, Kianix će osigurati i gratis ugradnju uređaja na području Zagreba i bliže okolice.

Foto: Kianix

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da su ovi izlagači i njihova ponuda više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 7. InDizajn sajam od 4. do 6. listopada 2024. u zagrebačkoj Areni.

Trodnevni sajam kojeg organiziraju Mirjana Mikulec interijeri u suradnji s RTL-om i ove će godine okupiti brojne poznate i ugledne izlagače iz svih segmenata opremanja doma te ponuditi atraktivne popratne sadržaje poput kreativnih radionica by Bauhaus.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Leon i Tomislav, dvojac iz Dnevne doze biljaka održat će radionicu iz osnova uzgoja sobnih i vanjskih biljaka, slikarica i dizajnerica Mirna Sišul radionicu ‘Art&wine’, Atelier Ligero radionicu izrade svijeća a īmano studio radionicu terazzo detalja za dom.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete uskoro osigurati preko sustava Entrio!

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

I ove godine arhitekte i dizajnere očekuju kvalitetna stručna predavanja pod pokroviteljstvom  Hansgrohea i Axora te panel diskusije o aktualnim dizajnerskim ali i društvenim temama.

Tu je i tradicionalni sajamski punkt – Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn i ove godine organizira s udrugom Mali zmaj. Udruga nastoji poboljšati kvalitetu života djece u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, te djece koja žive u sigurnim kućama i institucijama.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera. Dok roditelji razgledavaju sajam i uživaju u mirisnoj kavi Delonghi, njihovi mališani će se moći zabaviti u dječjem kutku powered by Cedevita gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu u vrijednosti 7000 eura pobrinut će se Prima

S otvorena InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

 

 

Komentari