Conifera, čudesan koncept koji je povezao svijet prirode, arhitekture i tehnologije

Često su baš one suradnje koje spajaju različite vrste umjetnosti najzanimljivije i pobuđuju veliku pažnju. Upravo to se dogodilo na Salone del Mobileu gdje je sve poznatiji modni brend COS izložio instalaciju Conifera ostvarenu s arhitektom Arthurom Mamou-Manijem i njegovim istoimenim studijem.

 

 

Milanski Salone del Mobile i Design Week uvijek je prilika da mnogi kreativci pokažu zanimljive projekte iz područja dizajna namještaja i opreme za interijere, a do izražaja posebno dolaze kolaboracije kreativaca iz različitih sfera dizajna. Jedna od tvrtki koja svake godine ugodno iznenadi javnost neobičnim instalacijama je sve poznatiji modni brend COS. Ove su godine udružili snage s uglednim arhitektom Arthurom Mamou-Manijem i njegovim istoimenim studijem i izložili atraktivnu instalaciju koja spaja prirodu, arhitekturu i modernu tehnologiju.

 

 

Riječ je o umjetničkom konceptu Conifera stvorenom pomoću 3D tiskane tehnologije i izrađenom od 700 modularnih bio cigli koje su međusobno povezane drvom i kompozitnom bioplastikom. Nastanak projekta mogao se pratiti na internetu te su se virtualni posjetitelji mogli sami vidjeti jedan od 3D pisača na djelu. Instalacija je smještena unutar palače Isimbardi i izaziva veliku pažnju prolaznika i posjetitelja te je mnogima priuštila sjajnu vizualnu senzaciju te iskustvo koje potiče na razmišljanje.

 

Arhitekt Mamou-Mani i njegov studio prenose očekivani svijet iz prirodnog svijeta u digitalni i tako pokazuje kako čovjek može na novi način povezati prirodu, arhitekturu i tehnologiju, te istražiti mogućnosti budućnosti koristeći 3D tisak i održive tj. obnovljive materijale.

 

“Conifera spaja digitalni s fizičkim svijetom dok koristi biorazgradive, proizvedene i 3D lokalno tiskane cigle. To je dijalog između tehnologije i obrta, između čovjeka i prirode i između monumentalnosti i lakoće. Nadam se da će posjetitelji cijeniti futuristički high-tech aspekt instalacije, koji je duboko poetičan i ljudski”, ističe arhitekt.

 

COS-ova kreativna direktorica Karin Gustafsson s arhitektom Arthurom Mamou-Manom

 

 

 

 

 

FOTO: COS/Mark Cocksedge

Komentari