Petraform

Dekorativne zidne obloge i pregradni zidovi od prirodnog kamena

Dizajner Zoran Šunjić i tvrtka KAMEN CENTAR d.o.o. predstavljaju rezultate svoje suradnje pod tržišnim nazivom Petraform, prvim domaćim brendom nastalim sinergijom dizajna i visoke tehnologije obrade prirodnog kamena, tehnologijom glodanja na CNC stroju iz kamenih ploča odnosno blokova.

Petraform
Petraform

U primarnom fokusu branda su za sada dekorativne kamene obloge, dekorativni zidovi od kamena te sve intervencije sličnog tipa prema zahtjevima naručioca odnosno projektanta. Proces nastanka proizvoda Petraform ide od početnih skica na papiru, izrade 3D CAD modela i programiranja CAM izvedbe, odabira adekvatnog kamena (mramor, vapnenac ili pješčenjak), izrade uzoraka, dorade modela, ovjere uzorka od strane naručioca i na kraju izvedbe finalnih proizvoda. Petraform kroz tvrtku KAMEN CENTAR također nudi dostavu i ugradnju svojih proizvoda.

Petraform
Petraform

U ponudi brenda trenutno je nekoliko različitih serija; Cream, Flow, Harlequin, Honey, Maze, Random, Raster, Stripes, Twist, Urban i Waterfall.

Petraform
Petraform

Petraform dekorativne zidne kamene obloge postavljaju se suhom tehnikom montaže pomoću sistema za ovjes kamenih zidnih obloga ili mokrom tehnikom ljepljenja za zidnu podlogu cementnim mortom ili ljepilima. Dimenzije modula dekorativnih zidnih obloga u osnovi su 60×60 cm i izvode se standardno na pločama debljine 2 i 3 cm. Mjere odnosno veličina i debljina modula mogu biti prilagođene prema zahtjevima naručioca.

Petraform
Petraform

Petraform u ponudi ima i module za pregrađivanje prostora (dekorativni samostojeći kameni zidovi Flow A i B). Moduli se slažu jedan na drugi pomoću čeličnih navojnih šipki. Tako nastalu strukturu potrebno je sidriti u pod uz obvezan statički proračun i temeljnu stopu adekvatnu težini strukture. Strukturu je poželjno povezati i učvrstiti za građevinu na drugom, gornjem kraju.

Petraform
Petraform

U pravilu, za većinu proizvoda iz ponude Petraform nudimo i dodatnu ručnu obradu modula prema zahtjevima naručioca. Najčešći tip obrade odnosi se na fino brušenje površine kako bi se odstranili linijski tragovi vidljivi nakon glodanja CNC uređajem na površini obratka. Određene serije iz ponude Petraforma nisu podložne ručnoj obradi budući su samim dizajnom predvidjele isključivo strojnu obradu (grubim i finim glodalom). Moguće je također; četkanje za antiknu obradu, poliranje za djelomično sjajnu površinu, wet-look tretman posebnom tekućinom za intenzivniji dojam boje kamena (takozvani “mokri izgled”). Valja imati na umu to da nisu sve vrste kamena pogodne za obradu CNC glodanjem, a sve ovisi; o dizajnu (3D obliku), brzini izvedbe (sporija izvedba jamči kvalitetu i manji rizik od lomljenja obratka) i naravno samom kamenu odnosno o njegovim mehaničkim svojstvima. Budući je kamen izrazito nehomogen materijal te ga karakterizira određena doza nepredvidivosti u ponašanju pri obradi, za naručitelje uvijek imamo preporuku koji kamen i završnu obradu odabrati za njihov projekt. Petraform također nudi izvedbe projekata prema dizajnu i dokumentaciji projektanta, dakle po narudžbi, kao i izvedbe vlastitih proizvoda u materijalu kojeg nabavlja naručitelj, uz prethodan uvid u stanje istog.

Petraform
Petraform

Petraform je idealan za namjene u interijerima, premda nije uvjet. Pažljivim odabirom prirodne boje kamena u kombinaciji s 3D strukturom prikladnom tom izboru, mogu se postići zapanjujući efekti u unutrašnjim prostorima. Budući je proizvod primarno dekorativnih namjena, voli biti izložen pogledu, adekvatno osvjetljen i biti dodana vrijednost lokaciji u kojoj se ugrađuje. Idealan je za sve prostore javne namjene luksuznog tipa; hoteli, restorani, spa & wellness, recepcije, vile, ali naravno i privatni prostori.

Petraform možete upoznati na sajmu interijera In Dizajn – Festival modernog doma u Areni Zagreb od 16. do 18. rujna. Vidimo se!

indizajn_5

 

 

Komentari
Podijeli
Prethodni članak
Sljedeći članak
Najnovije