Dijeljenjem dnevnog boravka nastala je mala spavaća soba. Zavirite u nju!

Starinski stan s jednom spavaćom sobom dobio je, zahvaljujući dijeljenju dnevnog boravka još jednu. Pogledajte kako je išao cijeli proces preuređenja!

 


Stan u kojem se nalazi ova mala spavaća soba originalno je imao jednu spavaću sobu, no zahtjev klijenata je bila još jedna. Jedini prostor gdje bi se mogla smjestiti je onaj sadašnje blagovaonice. Za početak, studio Mirjane Mikulec je izmjerio prostor, zatim sve nacrtao i napravio pravi raspored.

“Odmah nakon izmjere bacili smo se na izradu tlocrtnog rješenja. Kao što je izgledalo i na početku, jedina pozicija u koju se mogla smjestiti još jedna spavaća soba je ona gdje je u zatečenom stanu bila smještena blagovaonica. Klijentima smo predložili da taj dio odvojimo staklenom pregradom, što su i prihvatili. Na pregradu bi se stavila zavjesa za dodatnu privatnost po potrebi”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Screenshot

Budući da se klijentima svidjelo tlocrtno rješenje, odmah se krenulo s izradom vizualizacije.

“Predložili smo dva idejna rješenja. Prvo rješenje je u neutralnim, ali svijetlim tonovima. Zid iznad uzglavlja obložili bi zidnim oblogama u dekoru mramora, a koje bi istovremeno služile i kao noćni ormarić s obzirom na to da imaju police. Ormar bi smjestili na jedinu logičnu poziciju s obzirom na tlocrt”, otkriva dizajnerica.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

“Drugo rješenje je također u neutralnim nijansama. Kao i u prvom, krevet je glavni komad u sobi, a u ovom slučaju ju je riječ o krevetu luksuznog dizajna i bogate teksture. U ovoj varijanti zid iznad uzglavlja bio bi obložen drvenim letvicama. Ono što je u oba rješenja isto je ormar, kako pozicijom na kojoj je smješten, tako i dekorima”, dodaje.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Klijenti su odmah odobrili drugo rješenje pa je dizajnerica u Perfecta Dreamsu definirala  tkaninu kreveta budući da se za model uzglavlja znalo da je Paris. Izabran je materijal gotovo identičan onome na 3d vizualizaciji. Osim njega, Mirjana je izabrala i manje komade namještaja koji su neophodni za završetak uređenja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

“Iako smo predlagali bazu kreveta s prostorom za ostavu, budući da je riječ o stanu za najam, vlasnicima taj dio nije bio važan pa je odluka pala box spring bazu naziva Orlando. Prednost je i to što baza dolazi u dva dijela, pa ga možete bez problema unijeti i u male i uske prostore”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Spavaća soba je u neutralnim, ali nešto zagasitijim tonovima koji čine skladnu cjelinu. Najdominantniji komad zasigurno je udoban krevet luksuznog i elegantnog izgleda koji čini ovu sobu oazom za odmor. Crni detalji poput pomoćnih stolića, ručkica na frontama ormara, rasvjete i profila na staklenoj pregradi unijeli su dozu suvremenosti.

 

Komentari