ODBERITE SVOJE FAVORITE: upoznajte radove domaćih kreativaca koji će izlagati na sajmu InDizajn

Nastavljamo s predstavljanjem izlagača na Bazaru. Riječ je o svakako najživopisnijem i najatraktivnijem dijelu sajma InDizajn, u kojem domaći kreativci – dizajneri i umjetnici nude posjetiteljima svoje radove.

 


Svi oni koji posjećuju sajam InDizajn – Festival modernoga doma, koji se ove godine od 4. do 6. listopada u Areni Zagreb održava po sedmi puta, ne zaobilaze Bazar. Riječ je o najkreativnijem dijelu sajma koji uvijek izaziva oduševljenje i veliki interes posjetitelja. U njemu svoje radove izlažu domaći kreativci i nude posjetiteljima lampe, kišobrane, biljne terarije, slike, šalice, ukrasne tanjure i jastučiće…

Kako biste se na vrijeme upoznali s ovogodišnjom ponudom i odabrali favorite koje ćete ponijeti u svoj dom, predstavljamo vam u nastavku sedam izlagača, od ukupno 14.

Na linku ispod se možete upoznati s drugih sedam izlagača na ovogodišnjem Bazaru:

KREATIVCI NA SAJMU: dođite po unikatne detalje s domaćim potpisom za svoj dom

Foto: Sanjin Kaštelan

TENINA STVARAONICA

Nakon prošlogodišnjeg debija, simpatična kreativka Tena Murk vratila se na Bazar sa svojim prekrasnim jastucima. Tena je rođena sa sindromom DOWN i jedna je od prvih osoba koja ruši predrasude o osobama s posebnim potrebama.

 

Foto: Privatni album

“Mnogo sam vremena i truda uložila da bih stigla do ovog što danas jesam. Bila prvo dijete sa sindromom Down  u jaslicama, redovnom vrtiću  i u redovnoj  osnovnoj školi. Nakon toga upisala sam srednju školu smjer- pomoćna krojačica koju sam uspješno završila. Prije godinu dana krenula je moja kreativna priča. Tako je nastala TENINA STVARAONICA.  Zahvaljujući mojim oblak jastucima koje šijem postala sam poznata diljem Hrvatske”, otkrila nam je Tena koja izrađuje jastuke u obliku oblaka, srca, srce s  porukom, žirafe, dinosaura, sove, soba i zvijezde.

A novina, koju će ove godine, između ostalog, predstaviti na Bazaru su jastuci s porukom.

 

Foto: Privatni album

ATELIER LIGERO

Što su dom i Bazar bez mirisnih svijeća? Ovaj detalj postao je nezaobilazan u svakom modernom interijeru – donosi toplinu, ugodu i čini dom mirisnim.

Na ovogodišnjem Bazaru svoje mirisne svijeće predstavit će po drugi put posjetiteljima brend Atelier Ligero, iza kojeg stoje kreativci Sara i Ivan, mladi bračni par koji je odlučio pokrenuti svoj posao.

“Htjeli smo ponuditi nešto novo i jedinstveno na našem tržištu. Sve što radimo je ručno izrađeno, sami lijevamo posudice od betona i punimo ih sojinim voskom. Vizija i misija našega brenda usmjerena je na održivost. Pri izradi koristimo prirodne materijale koji se mogu reciklirati: beton, metal, papir, karton. Trudimo se u što većoj mjeri izbaciti upotrebu plastike i tako smanjiti utjecaj na okoliš. I pakiranja su nam od kartona i papira. A posudice od svijeće možete iskoristiti kako biste u njih posadili cvijeće ili napravili stalak za olovke”, otkrili su nam.

Foto: Privatni album

U ponudi Atelier Ligera su četiri mirisa (Orange patchouli, Wild fig, Adriatic breeze, Lavender), koje ćete moći kupiti na ovogodišnjem Bazaru.

Isto tako bit će izložene i mini svijeće koje su inače u ponudi kao zahvalnice, a kupnja će biti moguća uz narudžbu.

Svim posjetiteljima omogućen je popust od 20%.

Foto: Privatni album

GITA LAMPSHADES

Dobri znanac našega Bazara, Gita Lampshades nudi šarmantne proizvode koji su izvrsni za makeover doma – kada ne želite promijeniti posve svoju lampu nego je samo osvježiti.

Na sajmu će ponuditi različite oblika sjenila za lampe i lustere od tradicionalnih šivanih do klasičnih sjenila izrađenih od vatrootporne folije kao i kompletne lampe po posebnim sajamskim cijenama.

 

Foto: Privatni album

Svim kupcima sjenila Gital Lampshades bit će moguć popust i svi oni koji prihvate ponude za vrijeme sajma moći će do kraja mjeseca koristiti taj popust.

Foto: Privatni album

IFKA PIFKA

Po prvi puta na Bazaru se predstavlja Ifka.pifka, mali brand ručno rađene keramike.

“Početna točka je ideja sporog življenja i uživanja u malim stvarima i malim ritualima. Keramika je ispunjena wabi sabi energijom i načelom da je savršenost u nesavršenosti”, umjetnička je filozofija ovoga brenda na kojoj stvara svoje radove.

 

Foto: Privatni album

Svi proizvodi savršeno su nesavršeni, okruglasto neokrugli, neravno ravni, s organskim pečatom i zovu nas na uživanje, usporavanje i opuštanje.

Keramika je podjeljena u različite edicije, unutar kojih se Iva, kao autorica razvija i dopušta si kreativnu promjenu: Luna edicija prepoznatljiva je po svojoj jednostavnosti, minimalizmu i toplini zemljanih tonova a Lunaria edicija razigrana je kolekcija koja nas podsjeća na neka prošla vremena i zove na uživanje u hrani.

“In Dizajn savršeno je mjesto za doživjeti organsku ručno rađenu keramiku by ifka.pifka. Dođite. Dodirnite. Zaljubite se u ručno rađenu keramiku.”, poručuje Iva.

Foto: Privatni album

īmāno studio

Ovim proizvodima brojni posjetitelji Bazara nisu mogli odoljeti. S nama je opet lifestyle brend īmāno studio koji se bavi ručnom izradom custom-made dekorativnih predmeta za uređenje doma.

Održivost je aktualna tema i u svijetu dizajna – sve nam je bitnije imati proizvode koji odišu kvalitetom i brinu o okolišu, pa često imaju predznak eko. Upravo to je u fokusu Eman Ahel, grafičke dizajnerice koja je pokrenula ovaj  brend koji spaja minimalističke oblike s upečatljivim bojama u moderne satove, vaze i slične dekoracije za dom.

 

Foto: Privatni album

Asortiman koji će biti predstavljen na ovom Bazaru su: dekorativni i funkcionalni predmeti za uređenje doma iz našeg trenutnog asortimana. Na sajmu će biti predstavljeni i nekoliko novih proizvoda: dekorativni pladnjevi u raznim novim oblicima, te stolna ogledala.

Svim kupcima Eman Ahel poklanja 10 do 20% na odabrani asortiman i na custom narudžbe odabranog asortimana.

Foto: Privatni album

 


SOPHIE MONTECRISTO

Pored štanda na kojem će predstaviti svoje art printeve te praktične detalje za dom, zatim održati radionicu Art&Wine, riječka akademska slikarica Mirna Sišul na Bazaru će predstaviti svoju kolekciju tapeta.

Riječ je o brendu dizajnerskih tapeta koje je Mirna nazvala Sophie Montecristo i one su malo drugačije od onih modela tapeta kakve smo navikli vidjeti od ove poznate umjetnice.

 

Foto: Privatni album

Poseban interes izaziva kolekcija pod imenom Methamorphose koja na potpuno jedinstven i za klijenta često emotivan način nudi personalizirana ostvarenja koja u interijer unose osobni karakter i priču. Riječ je o suradnji s vlasnicima objekata i dizajnerima interijera kroz koju se realiziraju jedinstvene ideje na unikatnim tapetama ili art printevima velikih dimenzija, koje prostoru daju onaj poseban “wow” efekt.

Fuzija je to umjetničke imaginacije i želja klijenata, a često se u takvim tapetama spajaju nasljeđe i moderno. Primjerice, spoj klijentu dragih starih obiteljskih fotografija i grafičkih elemenata i ilustracija koje domu, poslovnom prostoru, kući ili apartmanu za odmor mogu unijeti sasvim posebno ozračje.

Na svoje tapete Mirna nudi sajamski popust od 15 posto!

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

STUDIO PI 

Detalji od keramike uvijek su imali svoje vjerne poklonike i gotovo svaki dom ih ima. Tajna je u glini, materijalu od kojih su napravljeni ovi predmeti, ali i načinu oblikovanja koji donosi originalne praktične i dekorativne komade.

Na Bazaru ćete imati prilike postati bogatiji za predmete od keramike koje nudi brend Studio PI. Naglasak će biti na ambijentalnoj rasvjeti od keramike koju kreativci ovog brenda ručno izrađuju i koja je njihov novi proizvod.

 

Foto: Privatni album

Design studio PI pod vodstvom samostalne umjetnice Pamele Ivanković brend je koji je već 30 godina prisutan na našem i inozemnom tržištu. Nastao je iz ideje da se na jednom mjestu  izlože kvalitetni proizvodi od keramike i taj stari zanat približi široj publici te i predstavi na taj način. Sve su to unikati, originalne ideje i kvalitetne izrade namjenjeni domovima, tvrtkama, ordinacijama….

Za vrijeme trajanja sajma Studio PI će imati ću posebnu akcijsku prodaju limitiranog dizajna/ serija proizvoda stvorenog samo za ovu priliku na sajmu .

Foto: Privatni album

 


BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da su ovi izlagači i njihova ponuda više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 7. InDizajn sajam od 4. do 6. listopada 2024. u zagrebačkoj Areni.

Trodnevni sajam kojeg organiziraju Mirjana Mikulec interijeri u suradnji s RTL-om i ove će godine okupiti brojne poznate i ugledne izlagače iz svih segmenata opremanja doma te ponuditi atraktivne popratne sadržaje poput kreativnih radionica by Bauhaus.

Leon i Tomislav, dvojac iz Dnevne doze biljaka održat će radionicu iz osnova uzgoja sobnih i vanjskih biljaka, slikarica i dizajnerica Mirna Sišul radionicu ‘Art&wine’, Atelier Ligero radionicu izrade svijeća a īmāno studio radionicu terazzo detalja za dom.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete uskoro osigurati preko sustava Entrio!

Foto: Sanjin Kaštelan

I ove godine arhitekte i dizajnere očekuju kvalitetna stručna predavanja pod pokroviteljstvom Hansgrohea i Axora, renomiranih domaćih i svjetskih studija. Čak tri predavanja su uvrštena u program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i to: Harquitectos, Mecanoo, Robert Dragogna. 

Pored predavanja tu su i panel diskusije o aktualnim dizajnerskim ali i društvenim temama.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn i ove godine organizira s udrugom Mali zmaj. Udruga nastoji poboljšati kvalitetu života djece u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, te djece koja žive u sigurnim kućama i institucijama.Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera.

Foto: Sanjin Kaštelan

Dok roditelji razgledavaju sajam i uživaju u mirisnoj kavi De’Longhi, njihovi mališani će se moći zabaviti u dječjem kutku powered by Cedevita gdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu u vrijednosti 7000 eura pobrinut će se Prima.

Mirjana Mikulec / Foto: Sanjin Kaštelan
Komentari