Prazna soba postala je brzinskim makeoverom radni kutak

Uređenje ove sobe karakterizira ograničen budžet, a bilo je potrebno u potpunosti preurediti bazu. Zadržana je zidna obloga, ali je osvježena, zidovi su sanirani i obojeni, promijenjena je podna obloga, a sav osnovni namještaj napravljen je od elemenata dostupnih u Bauhausu.

 


Prostorija se prije makeovera nije koristila, a InDizajn tim ju je s nekoliko promjena pretvorio u radnu sobu. Iako mala, bila je dovoljna za povremeni rad od kuće, što je vlasnici bilo najbitnije. U prostoriju od 14 i pol kvadrata bilo je potrebno smjestiti jedno radno mjesto i policu, no prije se trebala urediti baza.

Promijenjena je vanjska stolarija, a zatim se krenulo na saniranje zidova te brušenje lamperije te stavljanje laminata na podove.

S obzirom da nema puno prirodnog svijetla, bazu je ostavljena u svijetlom tonu. Odabrana je prljavo bijela boja za zidnu lamperiju dok je ostatak čisto bijeli.

Dok su majstori uređivali zidove, prostor je iscrtan i određene su pozicije svih elemenata. S obzirom na položaj vrata i prozora, sve se smjestilo uz jedan zid. Također, kako su stol i stolica rađeni, od gotovog namještaja korišten je samo stolac.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Za izradu stola bila je potrebna ploča, a umjesto klasičnih nogica korišteno je drveno postolje. Drvene nogice obojene su u crno da bi se dobio suvremeni kontrast. Što se police tiče, ona je napravljena od dasaka i čeličnih cijevi.

Da bismo zaokružili izgled, promijenjene su utičnice i prekidač. Odabrana je nježna zemljana nijansa koja se jako dobro uklopila uz odabrane boje u prostoru.

Kako je tekao cijeli proces preuređenja, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari