VELIKI AMERIČKI USPJEH: poznati domaći brend Prostoria otvorio je dva salona u Chicagu

Poznati hrvatski proizvođač namještaja, Prostoria, već je dugo prisutan na američkom tržištu sa svojim proizvodima, ali je sada odlučila otvoriti i svoja dva salona u Chicagu. Pogledajte njihovu unutrašnjost!

 


Hrvatski brend Prostoria, koji u svojim pogonima u Svetom Križu Začretje proizvodi sjajan dizajnerski namještaj, otvorio je ovih dana svoju podružnicu u SAD-u, u Chicagu, i to na dvije lokacije.

U četvrti poznatoj kao River North Gallery District u Chicagu, Prostoria je otvorila svoj prvi sjevernoamerički flagship salon. Smješten u prizemlju na adresi 303 West Illinois St, ovaj dvokatni prostor ima visoke prozore koji propuštaju obilje prirodnog svjetla za elegantne komade namještaja.

FOTO: PROSTORIA

Primarni je fokus ovog salona kolekcija za dom koja nudi klasičnije i luksuznije komade, dok se novi stalni izložbeni salon u The Martu odlikuje razigranim, odvažnim dizajnom. Ova široka raznolikost dizajna u kolekciji Prostorije odraz je njezina procesa utemeljenog na istraživanju, otvorenosti prema kreativnosti svojih dizajnera i neprestanom istraživanju udobnosti.

FOTO: PROSTORIA

„Prostoria je na sjevernoameričkom tržištu već prisutna u prestižnim izložbenim salonima, ali kako je potražnja za našim namještajem počela rasti, odlučili smo u SAD-u otvoriti flagship salon“, ističe Tom Knezović, direktor Prostorije.

U flagship salonu su izložene sofe, fotelje, stolice i stolovi, kao i dodatci koji nadopunjuju tu kolekciju. Ovi predmeti u sinergiji kreiraju atmosferu doma ili hotelskog predvorja, dok prirodni tonovi i materijali stvaraju izrazito ugodan ambijent. Sam prostor je izvanredno projektiran, što će kupcima olakšati zamišljanje svojih novih interijera.

FOTO: PROSTORIA

Izložbeni prostor u The Martu više je koncentriran na tržište komercijalnog namještaja te nudi skulpturalne komade u jarkim bojama uz predviđenu upotrebu u uredima, predvorjima ili kafićima. Uz pomno odabranu zbirku komada ove vrste namještaja, prostor ukrašen raznim bojama i zrcalima pruža i zanimljivo vizualno iskustvo.

FOTO: PROSTORIA

“Udobnost je zajednička odlika svih naših proizvoda. Za nas udobnost znači iskrenost i kvalitetu. Želimo da ljudi rado koriste naše proizvode, da uživaju u udobnosti sjedenja u njima i življenja s njima. Najvišu razinu udobnosti postižemo tako što sami proizvodimo naš namještaj pa možemo kontrolirati cijeli proces. Naša tvornica u Hrvatskoj nije samo proizvodna linija, ona je istraživački laboratorij, centar kreativnosti i cijela mala industrija koja ima svu predanost jedne radionice.“ – Iva Šilović, voditeljica projekta.

 

 

Komentari