Trijumf studija NUNC: minimalistički stol Ala osvojio je nagradu na Ambijenti

Početno oduševljenje domaćim dizajnerskim brendom Nunc, koji se na sceni pojavio ove godine, bilo je i više nego opravdano. Najnoviji dokaz za to je nagrada koju su protekli vikend na Ambijenti dobili Nuncovi dizajneri za stol ALA

 

Nuncovi dizajneri Nataša Njegovanović i studijo R:ut dobili su nagradu za svoj stol ALA od Ambiente, sajma namještaja i prateće opreme koji je prošli tjedan održan u Zagrebu.

Nagrada im je dodijeljena u kategoriji najboljih mladih dizajnera. Međunarodni žiri u sastavu Stine Kahrs, Maje Lalić, Nataše Perković i Tihane Tarabe nagradili su stol ALA, a osvojila ih je višestruka funkcionalnost samog stola.

FOTO: DOMAGOJ KUNIĆ

 

Dizajn ovog stola tradicionalnu je jednovolumensku površinu razdvojio u pomične plohe od punog drveta te ih povezao s metalnim skladišnim plohama koje se prema potrebi mogu ubaciti na različita mjesta. Stol Ala minimalističke je estetike, potpuno prilagodljiv po širini te spreman da u trenu promijeni svoj oblik i karakter prema individualnim potrebama korisnika. Idealan je za višestruke zahtjeve restoranskih interijera, ali i za druženja u privatnim prostorima.

FOTO: DOMAGOJ KUNIĆ

Suradnja Nunca sa studijom R:ut (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Natašom Njegovanović započela je na projektu konceptualne kuhinje Slavonika koja je 2018. godine prezentirana na milanskom sajmu kuhinja EuroCucine, a u razvoju Nunca ovi dizajneri sudjeluju od samog početka. Za samu su kolekciju zajedno dizajnirali i barski stolac COT, a Nataša Njegovanić samostalno je dizajnirala sustav spavaće sobe KIER, dok je studio R:ut dizajnirao i komodu DUJA.

Foto: Privatni arhiv
Komentari