Slavni dizajner Nate Berkus otkrio je favorite iz svoje nove kolekcije namještaja

Nate Berkus, dizajner interijera, koji je postao poznat diljem svijeta zahvaljujući sudjelovanju u showu slavne Oprah Winfrey, predstavio je novu kolekciju namještaja i detalja za dom koju je kreirao sa svojim partnerom Jeremiahom Brentom

Nate Berkus poznat je svim ljubiteljima interijera, kao i onima koji su pratili Oprah Winfrey Show. Ova popularna tv emisija učinila ga je slavnim po cijelome svijetu, a interijeri koje je osmislio, kao i njegovi domovi (ima ih nekoliko na različitim stranama SAD-a!) nadahnuće su mnogima. Pored uređenja interijera, Nate je radio i tv emisije i pisao knjige o uređenju interijera, a već neko vrijeme ima i kolekciju namještaja i detalja za dom.

Trosjed Beckett / Foto: Living Spaces

Sa svojim životnim partnerom, također dizajnerom Jeremiahom Brentom nedavno je napravio kolekciju za Living Spaces, poznati američki lanac salona namještaja. Vodeće načelo za novu kolekciju dizajnerskog dvojca nije bila neka određena boja ili pak estetika, nego kompatibilnosti.

 

Fotelja i tabure Blakely / Foto: Living Spaces

Nova kolekcija namještaja i opreme za dom spaja više stilova i donosi moderne metalne stolice za blagovanje, raskošne i udobnee fotelje, ali i boemske pomoćne stolice od ratana. Cilj im je bio donijeti komade koji su lako zamislivi u svakom interijeru. Mogu se posve uklopiti u dominantan dizajn i stil interijera, ali i biti drugačiji stilski naglasci koji će unijeti raznolikost.

Trosjed Matteo / Foto: Living Spaces

Novi komadi prate i nove tehnološke trendove i potrebe vlasnika pa imaju u sebi integrirane i USB priključke za punjenje telefona.

Komoda Centre / Foto: Living Spaces

“Neki novi komadi nadahnuti su francuskim, talijanskim i švedskim dizajnom iz sredine prošloga stoljeća, a određenu inspiraciju odnijela je i francuska umijeće kovanog željeza od kojega su rađeni njihovi balkoni. Tu je i utjecaj kolonijalnog stila, kao i minimalizma. Jedna od stvari koje uvijek nastojimo ugraditi u svoje radove je fleksibilnost“, objašnjava Nate te dodaje kako im je bilo bitno da se sve što se nalazi u kolekciji može uklopiti u način na koji ljudi žive u svojim domovima.


Tabure i pomoćni stolić Elements / Foto: Living Spaces

Od 50 komada, koliko ih sadrži nova kolekcija, Nate i Jeremiah odabrali su svoje favorite koje vam predstavljamo u ovome tekstu.

Set klub stolića Pavilion / Foto: Living Spaces

Stolice Pavilion / oto: Living Spaces

Kutna garnitura Whitley / Foto: Living Spaces

 

Komentari