DOMAĆI DIZAJN: inovativne kućice kao super rješenje za čuvanje četveronožnih ljubimaca ispred banke, pošte, trgovine…

Svim vlasnicima pasa problem predstavlja odlazak u dućan, banku, poštu… kada moraju ljubimce zavezati za stup ili ogradu. Petra Turkulin Odak i Filip Gordon Frank osmislili su super ideju – GOODBONNY privremeni zaklon za pse

 

 

 

Kako bi što više vremena proveli s njima kada ne rade, vlasnici pasa vole svoje ljubimce voditi sa sobom, što jke idealna prilika i za šetnju. No, kada moraju nešto na brzinu obaviti, onda obično četveronožne ljubimce zavežu za kante za smeće, stupove prometnih znakova ili javne rasvjete. Ovakva nimalo sigurna ni ugodna opcija ne sviđa se ni vlasnicima, ali ni psima. No, domaći kreativci stvorili su kućicu GOODBONNY! Ovo je u svijetu jedinstvena ideja rješavanja problema s kojim se vlasnici pasa susreću svakog dana u hrvatskim gradovima – gdje i kako ostaviti psa dok obavljaju kupovinu, plaćaju račune ili ručaju u restoranu.

 

Foto: Sanjin Kaštelan

GOODBONNY je inovativni, dog friendly proizvod, koji je dizajniran kao privremeni zaklon za psa za sve javne prostore, poput banaka, hotela, restorana, velikih dućana i trgovačkih centara, ali i u eksterijerima, kao javna oprema na ulicama i trgovima, kampovima, plažama pa čak i trajektima, a osmislila i realizirala ga je Petra Turkulin Odak.

Petra Turkulin Odak i Filip Frank Gordon / Foto: Sanjin Kaštelan

”Sa psima provodimo velik dio dana, kako kod kuće, tako i vani. Problem sam uočila naročito tijekom ljetnih mjeseci,  pri visokim temperaturama, te zimi, kada je često kišovito i snježno. Nije postojalo adekvatno mjesto, gdje bih ostavila psa. Upravo iz te potrebe, stvorila se ideja za ekološki održivim proizvodom, no željela sam da istovremeno bude dizajnerski prepoznat” rekla je Petra Turkulin Odak.


Dizajn potpisuje poznati hrvatskih produkt dizajner, Filip Gordon Frank. 

”Svatko od nas, bilo da se radi o vlasniku psa ili o nekome tko o psima ne zna ništa, u svojoj glavi ima predodžbu stereotipne drvene kućice za pse kada ju spomenemo. Upravo tu predodžbu kućice sam iskoristio kao polazišnu točku kada sam krenuo razmišljati o novom dizajnu. Radi se o novom konceptu na tržištu i svojevrsnom presedanu, a za svaki novi proizvod treba vremena kako bi ga ljudi prihvatili i počeli percipirati kao nešto dobro i korisno”, rekao je dizajner Gordon Frank.

Foto: Sanjin Kaštelan

Kućica je proizvedena od ekološkog i antibakterijskog materijala a postoje tri modela: InBonny je unutarnja jedinica s jednostavnim mehanizmom za zatvaranje vrata, omogućuje vlasniku pasa da ostave svog ljubimca na sigurnom i zaštićenom mjestu; SmartBonny kućice su opremljene klimatizacijskim uređajem, internetom ali i kamerom, kako bi vlasnik putem aplikacije u svakom trenutku provjerio što mu ljubimac radi u pametnoj kućici i OutBonny, kućice namijenjene eksterijerima poput ulica, trgova, planinarskih domova, parkiralištima shopping centara.

Foto: Sanjin Kaštelan

 

 

Komentari