Pogledajte kako je Vanja za 100 kn modernizirala staro hrastovo predsoblje

Naša vjerna pratiteljica voli dizajn i uređenje interijera, ali i sama, svojim rukama, angažirati se u njegovom stvaranju i prepravljanju. Njezin posljednji projekt, kojim je opremila svoj novi dom je vraćanje u život odbačenog ormarića i vješalice. Oni su sada glavni akteri njezina modernog hodnika…

 

Često nas pitate što učiniti sa starim hrastovim namještajem – bilo da je riječ o pravom prirodnom drvetu hrasta ili tek dekoru. Tim više jer je riječ o kvalitetnom materijalu i namještaju koji traje godinama, bez obzira u kojoj je varijanti ga imamo – prirodnoj ili furniranoj. U oba slučaja teško nam je prepustiti ga smetlištu, pa razmišljamo o mogućnostima makeovera, jer znamo da će i nakon toga trajati još dugo.

Divna inspiracija za mnoge bit će stoga ‘uradi sam’ projekt koji je naša čitateljica Vanja Maksimović nedavno završila, a u kojem je glavni akter upravo – hrastovo predsoblje koje je činio ormarić za cipele i vješalica. Njezini prijatelji htjeli su ga, kako nam je otkrila Vanja, baciti u smeće, no Vanja ga je ipak ‘udomila’ i dala mu posve novi, moderan izgled. I za to je potrošila vrlo malo novaca, a obnovljeni komadi izgledaju i više nego fantastično, teško da biste mogli zaključiti da je riječ o starom hrastovom predsoblju.

‘Svakako mi je za moje novo predsoblje trebao namještaj, pa sam odlučila uzeti od prijatelja ormarić i komodu i obnoviti ih. Nisam potrošila ni 100 kn, a dobila sam novo divno predsoblje’, objašnjava Vanja.

Pogledajte, korak po korak kako je tekla preobrazba:

 

Foto: Privatni arhiv

Bilo je potrebno prije brušenja i bojanja izvaditi ladice i komponente iz ormarića.

 

Foto: Privatni arhiv

Nježnim brusnim papirom sitnije granulacije Vanja je skinula ostatke laka s fronti ormarića i vješalica.

 

Foto: Privatni arhiv

Bilo je potrebno prije bojanja ručkica na ladici ormarića zaštititi okolno drvo ljepilom u traci. Zatim je ručke pošpricala srebrnim sprejom.

Foto: Privatni arhiv

Vanja je zatim dva puta prebojala i vješalice i vanjski dio ormarića mat crnom lak bojom za drvo i metal. Za nanošenje boje koristila je spužvasti valjak koji ne ostavlja tragove.

 

Foto: Privatni arhiv

 

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari