Makeover stola i stolica iz prošlog stoljeća by Loft No.22

Prije nego što počnete s ovakvim projektom, imajte na umu da je ovo jednostavan i lak posao. Ipak, to ne znači da ga možete olako shvatiti. Morate znati  što točno želite i kakva će biti namjena toga što radite. Kada ste to utvrdili, možete se baciti na posao.

Loft No.22
Loft No.22

Prvi korak: priprema

Morate malo izbrusiti namještaj koji želite obojati. Ako nemate nekakav ozbiljniji alat, probajte ga malo ručno izbrusiti jer će se nova boja uhvatiti za brazde koje naprastanu. U slučaju da namještaj ručno brusite, drugi korak je svakako nanošenje primera ili temeljne boje. Tu ima dosta čimbenika kao što su kakva je boja prije bila, koliko sloja laka ima i ima li ga uopće, te naravno kakvu ćete vi boju staviti.

U ovom slučaju ploča stola je bila je grozno nalakirana pa sam je satima brusila. Naime, priprema samog projekta je pola odrađenog posla. Nakon brušenja, morate višak prašine obrisati vlažnom krpom.

Loft No.22
Loft No.22

Drugi korak: bojanje

Uvijek koristim boju na vodenoj bazi jer nema mirisa i brzo se suši. Također, skoro uvijek koristim mali spužvasti valjak jer kistovi često ostavljaju vidljive brazde. Ovako se boja bolje primi za plohu. Ovisno o tome koliko sam izbrusila namještaj, uvijek nanesem barem dva sloja boje. Kako se boja suši, sami ćete lako vidjeti koliko vam je slojeva dovoljno. Nakon bojenja slijedi nanođenje zaštitnog sloja. Moram naglasiti da sve ovisi o projektu i namjeni.

Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22

Treći korak: tapiciranje

U ovom je slučaju tapiciranje jako jednostavno. Ne morate imati čak ni profi klamericu, poslužit će i ona obična. Odrežite željeni materijal na mjeru, dobro zategnite i zaklamajte.

Loft No.22
Loft No.22

I to je sve – stol i sjedalice u novom su stoljeću!

Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22
Loft No.22

Kako vam se sviđa? Recite nam u komentaru!

Tekst i fotografije: Marinela Matešić
Više ovakvih ideja i projekata pronađite na blogu Loft No.22!

 

Komentari