Četiri prijedloga kako udahnuti novi život starim staklenkama

Iako nam se ponekad čini da nam samo smetaju i zauzimaju dragocjeni prostor, stare staklenke uvijek dobro dođu. Stoga ih nipošto nemojte bacati! Brojne su ideje njihove ponovne uporabe, a mi vam donosimo četiri vrlo jednostavna i originalna prijedloga koji će uljepšati vaš dom

 

 

Sve rjeđe radimo zimnicu pa su upotrijebljene tegle uglavnom, ako u njih ne stavimo neke namirnice poput riže, krušnih mrvica ili pak zobenih pahuljica završe u – smeću. Oni savjesniji odlažu tegle u kontejnere za staklo, što je svakako bolja varijanta od kante za smeće. No, najbolje bi im bilo dati novu ulogu, zar ne? Mi vam predlažemo četiri način kako ih možete iskoristiti. Za to će vam trebati vrlo malo vremena, a osjećat ćete se korisno i ispunjeno te će vaš dom dobiti i nove praktične pomagače koji izgledaju vrlo originalno.

 

IDEJA BR. 1: TEGLA ZA BILJE

 

Staklenke mogu biti dom povrtnim i voćnim presadnicama koje ćemo kasnije premjestiti u svoj vrt. No isto tako mogu biti i trajni dom začinima i cvijeću. Odaberite staklenke zanimljivijeg oblika i pretvorite ih u tegle – mi vam predlažemo tri staklenke različitih visina i oblika koje ćete staviti jednu pored druge. Budući da ne možete raditi otvore za drenažu, bilo bi dobro dno ispuniti glinenim kuglicama koje će zadržati vlagu i otpuštati je po potrebi. Ili primjerice kamenčićima. No unatoč tome, pazite da ne pretjerate s količinom vode prilikom zalijevanja.

 

IDEJA BR. 2: DIFUZOR ZA SAPUN

 

Ovaj dozator sapuna u industrijskom stilu čini šarmantnu i vrlo povoljnu dodatnu opremu za kupaonicu. Odaberite posudu s metalnim poklopcem i izbušite rupu u poklopcu kako bi odgovarala cijevi dozatora za pumpu (koristite pumpu iz stare boce). Gurnite cijev kroz poklopac i zalijepite vrh pumpe na poklopac pomoću tekućeg ljepila te ostavite da se osuši. Dodajte tekući sapun, zavijte poklopac i stavite u praonicu, kupaonicu ili kuhinju – ili, još bolje, napravite tri, za svaki prostor po jedan! Na ovaj način možete napraviti difuzor za tekući sapun za tuširanje.

 

 

IDEJA BR. 3: DRŽAČ MARAMICA

 

Ne volite kartonske kutije u kojima su smještene papirnate maramice? Ova elegantna alternativa može se napraviti u svega nekoliko minuta. Uzmite tubu maramica i usku teglu iste veličine. Uklonite umetak poklopca posude i zamijenite ga crnim kartonom. S oštrim nožem izrežite križ u kartonu tako da maramice mogu izlaziti nesmetano kroz vrh. Pažljivo izvadite ambalažu iz maramica, stavite ih u staklenku i izvucite jednu maramicu kroz poklopac.

IDEJA BR. 4: DRŽAČ UKRASNIH VRPCI

 

S ovim držačem za vrpce jednostavno možete omatati svoje poklone. Trebat će vam staklenka s poklopcem koji ste prethodno izrezali odnosno stvorili rupice. Stavite vrpcu ili konopac u posudu i provucite ga kroz poklopac. Tako možete složiti nekoliko teglica za različite vrpce.

 

 

Foto: Wendy Fenwick

IZVOR: Homes To Love

Komentari