Zavirite u predivnu dnevnu zonu koju je naša čitateljica sama uredila

Naša čitateljica posljednjih je nekoliko mjeseci provela u adaptaciji prizemlja svoje obiteljske kuće te nam je odlučila pokazati kako je sama osmislila dnevnu zonu koja se sastoji od kuhinje uvučene u nišu te dnevnog boravka s dijelom za blagovanje. Rezultat je više nego sjajan….

 

Radosni smo kada nam pošaljete fotografije svoga doma kojeg ste sami uređivali i pokažete svoje umijeće promišljanja prostora, dobar ukus, praćenje trendova, vješto spajanje stilova… Posljednja takva pošiljka koja je ovih dana stigla na naš mail jest novi izgled dijela prizemlja obiteljske kuće koji je vlasnica sama uredila. Odlučila nam je pokazati kako je osmislila dnevnu zonu koja se sastoji od kuhinje uvučene u nišu te dnevnog boravaka čiji jedan dio je rezerviran za blagovanje.

Riječ je otvorenom prostoru površine 50 četvornih metara, tako da vlasnica nije bila sputana nedostatkom kvadrata. Uređenje je usmjerila u modernom stilu, koristeći uglavnom neutralne nijanse sive, bež i bijele na koje nadodala akcente u tamno plavim i crnim tonovima. Adaptacija dnevne zone uključivala je brušenje i ponovno lakiranje parketa, te ugradnju spuštenih stropova od knaufa.

Obnovi su se i zidovi, te je stavljen kompletno novi namještaj kao i detalji. Jedna od atrakcija prostora je svakako minimalistička kuhinja po mjeri s ugrađenim vinskim hladnjakom na bočnoj strani šanka te električni kamin obložen pločicama. Tu su i udobne i meke trendi stolice obložene imitacijom baršuna, nova kutna garnitura te divan ogledalni stolić. On je vlasnici najdraži komad namještaja zbog svoje posebnosti. Zavjese i dekori rađeni po mjeri zaokružili su cijelu priču u skladnu stilsku cjelinu.

Ostatak prizemlja, dvije spavaće sobe i kupaonice, kako nam je otkrila vlasnica, tek čekaju renovaciju i jedva čekamo da vidimo final 🙂

Komentari