Sve je stalo u 5 m2: jednostavna, funkcionalna i lijepa mala kuhinja

Pogledajte koje je materijale upotrijebio tim dizajnerice Mirjane Mikulec za kreiranje nevelike kuhinje po mjeri u zagrebačkoj novogradnji te čime je obložio zid umjesto standardne keramike…

 

Prostor ostavljen za kuhinju u trosobnom stanu u novogradnji i nije baš prevelik te iznosi samo pet četvornih metara. Sljedeći želje vlasnika da kuhinja izgleda jednostavno i bez puno detalja i boja, ali i nastojeći da se prostor što bolje iskoristi te da izgleda prostrano i prozračno, studio Mirjana Mikulec interijeri kreirao je kuhinju po mjeri. Pored toga, srušen je i dio zida između kuhinje i blagovanja kako se stvorila bolja komunikacija u dnevnoj zoni te kuhinja izgledala prostranije.

Dominiraju bijeli i sivi tonovi koji su tako povezali kuhinju s ostatkom dnevne zone, a od materijala su korišteni oni nove generacije – pet mat za fronte, a fenix za radnu površinu. Ono što je posebno zanimljivo i neobično kod odabira materijala jest što se dizajnerica odlučila za tapete s uzorkom betona kao zidne obloge između gornjih i donjih elemenata

 

Foto: Darko Mihalić

 

Kako bi one mogle odoljeti vlazi i toplini, preko njih je stavljeno prozirno kaljeno staklo, koje je osim praktične funkcije dalo novu estetsku dimenziju prostoru, a uzorak tapeta je ostao vidljiv. Malo sjaja i elegancije koje je donijelo staklo dobrodošlo je u minimalističku kuhinju ravnih linija i neutralnih tonova.  S druge strane, neutralne nijanse i jednostavan dizajn čine da kuhinja odolijeva trendovima te bude vizualno atraktivna godinama.

Koje su sve odlike ovih materijala od kojih je rađena kuhinja te zašto je pet mat idealan za vertikalne, ali ne i horizontalne površine, saznajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari