Efektna promjena: novi život uspavanog i monotonog dnevnog boravka

Makeoverom dnevna soba nije samo konačno dobila svježe pobojan zid, nego i neke nove komade namještaja. Radi boljeg dojma i želje da boravak izgleda svježije i energičnije, neke smo detalje pobojali te unijeli tirkiznu i žutu boju

 

Na primjeru makeovera ovog dnevnog boravka možemo vidjeti kako je moguće, uz prilično ograničen budžet te zadržavanje i nekih elemenata koji vape za promjenom osvježiti prostor i postići ‘wow’ efekt.  Unutar predviđenih 5000 kuna uspjeli smo doista pomladiti lice ovoga dnevnoga boravka i učiniti ga lepršavijim i životnijim. Prioritet je bio napokon pobojati zid koji je pregrađen gipsanom pločom, no ne i pobojan. Nakon nove Dulux boje na zidovima i radijatoru, odlučili smo promijeniti i boju okvira starog ogledala te smo na zidove stavili nekoliko starih crno-bijelih fotografija, kako bi bili stilska poveznica s ogledalom.

Od namještaja smo unijeli u prostor novi tv komodu, fotelju, tabure, tepih i trendi klub stolić kako bi interijer odisao i modernim štihom. Tome je svakako pridonijela i smirujuća tirkizna boja na tv polici, dok je fotelja u nijansi žute unijela više svjetla i dinamike u prostor.

Nadamo se da će jednom doći red i na drvene obloge odnosno lamperiju koja se nalazi na stropu i dijelu zidova – idealno bi bilo pobojati je u bijelu lak lazuru koja će omogućiti da se vidi tekstura drveta, a istovremeno će prostor biti dodatno osvježen, svjetliji i – atraktivniji.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari