Kutak iz snova: četiri ideje za sobu vaše princeze

Htjeli biste da soba vaše djevojčice ili tinejdžerice bude jednostavna, funkcionalna, ali ipak estetski lijepa i zanimljiva? Nudimo vam četiri prijedoga iz naših projekata, vjerujemo da ćete se inspirirati njima!

 

Od milja ih zovemo princezama, one maštaju da to postanu, a i sobe im počesto tako izgledaju. Baš kako i treba! Uređenjem soba u tom stilu raspirujemo im maštu, potičemo da budu kreativnije, ali i da žive ljepotu prostora oko sebe – razvijamo i njihovu estetiku. Pored odabira kreveta, radnog stola i ormara, bitno je osmisliti i detalje – kako ukrasiti zidove, kakav tepih i radni stolac odabrati, te kojom bojom pored ružičaste (koja je must-have) opremiti cijeli prostor. Nudimo vam nekoliko ideja iz naših projekta i vjerujemo da će vam biti od koristi.

Naravno, ne zaboravite i svoje kćeri uključiti u uređenje sobe – ipak je to njihov kutak i dopustite im i da one biraju…

 

SOBA 1

Zid iza kreveta, radi uštede prostora, iskorišten je za ormare. Kako ne bi zagušivao prostor ili ga činio manjim, odabrane su svijetle nijanse plave i bijele. Izvrstan prijedlog za dekoriranje zidova u dječjim sobama su i naljepnice.

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

SOBA 2

Prigušene nijanse plavih, sivih i ružičastih tonova dali su sobi posebnu sanjivu, ali i profinjenu notu. Ovako uređena soba može ‘trajati’ cijelu osnovnu i srednju školu – vaša mezimica neće je prerasti. Potrebno je samo dodavati detalje koji će pratiti etape njezina odrastanja.

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

SOBA 3

Kako ne bi izgledali monotono i odviše hladno za djevojačku sobu, u visoke svijetlosive ormare inkorporirana je ružičasta unutrašnja polica koja se u produžetku pretvara u radni stol. Stol je ujedno i poveznica ormara i kreveta. Ovakav stol idealno je rješenje kada nemate puno prostora u sobi.

Foto: Darko Mihalić

 

 

SOBA 4

Ne ostavljajte zidove u dječjoj sobi ‘slobodne’ – oni su idealna podloga za naljepnice, tapete, police, zidne lampe. Tekstil i detalji s uzorkom pletenine dat će dodatnu toplinu prostoru.

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari