Inspiracija: različiti stilovi u blagovaonicama

Blagovaonice u našim domovima često čine cjelinu s dnevnim boravkom ili kuhinjom, a stilski se obično usklađuju s ostatkom prostora. Na primjeru dviju blagovaonica pronađite inspiraciju za opremanje vlastite!

Ovoga smo puta uredili dvije manje blagovaonice za dvije potpuno različite obitelji.

Prva je tradicionalnog izgleda i namijenjena starijem bračnom paru. Kombinirali smo nešto drugačije stilove kako bismo vas inspirirali da se i sami odvažite na preuređenje vlastite blagovaonice.

blgv1

Ovu blagovaonicu nekada je koristila četveročlana obitelj. Kako su djeca odrasla, roditelji su željeli preurediti prostor blagovanja u stilu koji će njima odgovarati.

Prvo smo obnovili zidove, a staru zidnu lampu zamijenili visećim lusterima kako bismo na blagovaonskom stolu dobili direktno svjetlo.

Kako je blagovaonica dio većeg prostora odlučili smo obojiti samo taj kutak da ne bismo sjekli prostor, ali smo namjerno istaknuli dio blagovanja. Odabrali smo trendi plavu boju koja će odgovarati odabranom namještaju u stilu 50-tih godina.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Bijele retro stolce kombinirali smo s drvenim stolom i šarenim orijentalnim tepihom. Tako smo dobili eklektičan stil, koji kod nas još nije toliko prihvaćen, a zahtijeva iznimno pažljivo kombiniranje i interijer čini jedinstvenim. Baš kakav smo i željeli postići. Sviđa li vam se ovaj stil, pronađite stare stolce i obnovite ih. Ništa neće tako dobro izgledati kao obnovljeni komad starog namještaja kombiniran s novim komadima.

Druga blagovaonica smještena je u sklopu kuhinje i imamo iznimno malo prostora za njezino uređenje. Stilski je moramo uklopiti uz bijelu modernu kuhinju, a na njenom ćemo primjeru pokazati da ne moramo sve mijenjati kako bi promjena bila vidljiva.

blgv2

I u ovoj blagovaonici kompletno smo promijenili postojeći namještaj i krenuli od nule kako bi vas inspirirali na malo drukčije kombiniranje.

Ovdje nam je tema industrijski stil. Odabrali smo manji stol koji više odgovara ovako malom prostoru. Metalni stolci i stol različitih boja u kombinaciji s modernom kuhinjom stvorit će potpuno drukčiji ambijent.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari