Kako odabrati vrtni namještaj?

Baš kao za interijere, i za vanjske površine koje okružuju naš dom vrijede neka pravila i smjernice za uređenje. O vrtu ili terasi, ovisno živite li u kući ili stanu, možete razmišljati kao o dnevnom boravku i blagovaonici. Ideje kako urediti te prostorije lako možete prenijeti u vanjske prostore.

Dobar vrtni namještaj unosi udobnost i funkcionalnost u eksterijer. S prostranim stolom i jednostavnim, udobnim stolicama vanjski prostor lako se pretvara u mjesto za druženje ili čak vanjsku blagovaonicu. No, prije nego li što krenete u nabavku, razmislite o tome čemu želite da služ vaš vanjski kutak. Je li to mjesto za blagovanje, druženje u večernjim satima ili pak nešto treće? Birajte namještaj ovisno o funkciji i količini vremena koje želite provoditi vani.

 HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM
HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM

Ako ćete vani provoditi puno vrmena, posvetite posebnu pažnju udobnosti namještaja. Neki komadi namještaja izgledaju lijepo, ali udobnost im nije jača strana. Zato prilikom kupovine svakako sjednite i isprobajte ih. Uz udobnost, vodite brigu o jednostavnom održavanju. Neka vrijeme koje provodite u dvorištu bude rezervirano za opuštanje, a ne za čišćenje. Plastika, drvo, rattan ili metal, sve su to materijali zahvalni za održavanje i dobro će izgledati godinama.

Važno je voditi brigu i o kvaliteti. Verni namještaj nije nešto što ćete kupovati svake druge godine. Zato svakako obratite pažnju na materijal i održavanje, a u ponudi su razni modeli, ovisno o ukusu i potrebama.

Foto: Kadir Asnaz
Foto: Kadir Asnaz

Kada pronađete onaj koji odgovara vašem ukusu, možete se baciti na uređenje. Ako volite nježne i romantične stilove, birajte svjetli, shabby namještaj koji se odlično uklapa u eksterijere. Ako želite stvoriti malu prirodnu oazu, birajte smeđe i bež nijanse ili pak drvo.

Završni dojam, kao i uvijek, postići ćete detaljima.

Komentari