Još uvijek stignete uživati na terasi: donosimo nekoliko genijalnih ideja za uživanje na otvorenom

Ove godine se niste posvetili uređenju svoje terase ili balkona pa ste rijetko i boravili na njemu? Nije još kasno unijeti promjene i uživati u niz divnih i sunčanih dana koji su pred vama. Ne recite ljetu zbogom!

 

 

Pred nama je još puno sunčanih dana i još uvijek stignete unijeti promjene na svoje terase i balkone. U svome malom dnevnom boravku na otvorenom moći ćete uživati ne samo do konca ljeta, nego i dobar dio jeseni. Kako bi najbolje iskoristili vanjski prostor, bez obzira na veličinu, pazite na sljedeće:

  1. Osigurajte dovoljno sjenovitih područja kako bi prostor mogli koristiti veći dio dana. Umjesto suncobrana možete odabrati razna sjenila ili čak draperiju koja će vam osim hlada ponuditi i privatnost.
Foto: Timaylenphotography.com

 

Foto: Luvlydecora.com

 

  1. Upravo privatnost je još jedna stvar na koju valja obratiti pozornost. Bez obzira na dobrosusjedske odnose, ugodnije je biti skriven od znatiželjnih pogleda. To možete postići raznim biljem ili pak dekorativnim pregradama.

 

Foto: Outdeco.com

 

Foto: Bunnings.com.au
  1. Posljednje, ali ne manje važno je osigurati udobnost. Ako ste ograničeni prostorom, umjesto velikih garnitura i ležaljki, udobnost možete postići raznim ukrasnim jastucima.

    Foto: Trend4homy.com

 

I dok uređujete vlastite, vjerujemo da, poput mnogih, sanjate o raskošnim eksterijerima u kojima bi provodili ljetne dane. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija od kojih zastaje dah – one vam mogu biti inspiracija ako ne za ovu sezonu uređenja balkona ili terase, onda sigurno za iduću godinu. Sanjajte, ali i planirajte na vrijeme!

 

Komentari