Šest dobrih razloga za odabir tapeciranog namještaja u uređenju doma

Komadi namještaja presvučeni predivnim, mekim i toplim tkaninama ispod kojih se skriva spužva koja garantira udobnost, postali su opet jako popularni. I to u svim prostorijama doma. Primjerice, u spavaćoj sobi ‘in’ su ne samo tapecirani kreveti, nego i zaglavlja, koja su tako postala jak stilski akcent

 

Tapecirani namještaj vratio se u velikom stilu u dnevne boravke, blagovaonice i – spavaće sobe. Osim na standardno tapeciranim sjedećim jedinicama poput fotelja, sofa i kutnih garnitura, ovaj način završne obrade namještaja postao je opet popularan na tabureima koji su dobili ulogu klub stolića, blagovaonskih stolica a u spavaćim sobama zaglavlja ili kompletnih kreveta te klupa koje su svoje mjesto našle podno ležaja te u hodnicima.

Povratak tapeciranog namještaja i u spavaće sobe, naročito onoga  presvučenoga u bogate tkanine poput baršuna ili neke njegove imitacije te tvida, označio je i povratak klasičnog stila – štukatura, uklada na frontama ormara, zlatnih, bakrenih i srebrnih detalja. Svi ovi elementi mogu se jako dobro kombinirati sa svakim stilom. Ako biste željeli nabaviti novi komad tapeciranog namještaja ili obnoviti postojeći, saznajte u nastavku zašto je onaj presvučen spužvom i tkaninom – sjajan odabir.

 

Foto: Darko Mihalić

 

1. U trendu

Ma kako neskloni bili trendovima i želite namještaj koji će biti atraktivan dulje vrijeme, uvijek je dobro imati elemente koji su popularni – bilo da je riječ o boji, uzorku, vrsti materijala ili obliku namještaja. Uz njih prostor izgleda svježe i atraktivno te odaje dojam kao da je nedavno kompletno renoviran.

 

Krevet London/Foto: Perfecta Dreams

 

2. Bogatiji, topliji i raskošniji interijer

Tapeciranim namještajem suvremeni interijer postao je bogatiji, topliji, raskošniji, a da pritom nije izgubio na svojoj suvremenosti, i to u bilo kojoj prostoriji. Pored spavaće, naročito u spavaćoj sobi bitna je ovakva atmosfera, jer je to najintimniji dio doma. Tapecirani namještaj dobar je izbor ako živite u interijeru s visokim stropovima, jer stvarate poveznicu s ambijentom i stilom gradnje. A novim i modernim interijerima, pa tako i spavaćim sobama daje notu starinskog, retro šarma.

Foto: Darko Mihalić

 

3. Lako se uklapa u moderne interijere

Dizajn novih komada presvučenih spužvom i tkaninom (kreveta, fotelja, sofa…) je osuvremenjen tako da se lako uklapa u moderne interijere ili one koji su kombinacija modernog i klasičnog dizajna. Ako preferirate prirodne materijale u interijeru, tapecirani namještaj dobar je način da ostvarite svoje želje.

 

Foto: Homedit

 

4. Dobar kontrapunkt stilskoj monotoniji

Ovakvi komadi su dobar stilski kontrapunkt dominantnom stilu uređenja interijera – uvijek mu daju neki poseban štih i prostor usto ne izgleda unificirano i monotono. Jer, upravo slijepo slijeđenje određenog stila zna rezultirati sterilnošću i dosadom, pa su mu potrebni elementi koje možda ne bismo očekivali u njemu. Presvučeni krevet ili tek njegovo zaglavlje, sofa ili naslonjač mogu biti jak stilski akcent u vašem domu koji stvara dojam raskoši, topline, otmjenosti…

 

Foto: Darko Mihalić

5. Ne morate kupovati novi namještaj

Da biste bili u trendu i imali fotelju, tabure, krevet ili uzglavlje presvučen lijepom novom tkaninom u željenoj boji ne morate kupovati nove komade. Dovoljno je samo postojeće komade presvući u novi sloj baršuna, tvida ili pretapecirati postojeće tapecirane… Tapeciranje je ustvari savršen način da date novi život dotrajalim komadima ili napravite djelomični makeover u spavaonici.

 

Foto: Dulux

6. Dobra solucija za velike ali i male prostore

Tapecirani namještaj daje svakoj prostoriji zbog teksture materijala odnosno njegove mekoće i voluminoznosti – i velike, poluprazne sobe izgledat će ispunjeno i intimno zahvaljujući ovakvom komadu. A s druge strane, ovakav namještaj ne zauzima prostora koliko bismo mislili te su idealan odabir i za male prostorije.

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari