Mali trikovi za veliku promjenu: da vaš dom bude još privlačniji

Donosimo nekoliko jednostavnih ideja kako osvježiti izgled doma, i to uz minimalne troškove.

Najbolji omjer uloženog truda i rezultata zasigurno daju boje. Ne samo da mijenjaju izgled prostorije, već i utječu i na to kako se osjećamo. Bojiti možete sve, od zidova, stolaca i komoda do pločica i betona. Ako se zasitite ili čak pogriješite, uvijek sve možete ponovno prebojiti, a vidljiva je promjena zajamčena.

Foto: Honey Bee Interiors
Foto: Honey Bee Interiors

Ne kaže se uzalud da detalji čine stil. Želite li promijeniti izgled spavaće sobe ili dnevnog boravka, detalji mogu biti vaš najbolji saveznik. Svega dva-tri pomno odabrana detalja mogu odrediti stil i potpuno promijeniti prostor. Zato, idući put nemojte odmahnuti rukom i kupiti novi namještaj, već dajte prvo priliku ovim malim, ali važnim elementima u prostoru.

Projekt: INT2Architecture
Projekt: INT2Architecture

Ako želite proći bez ijedne potrošene kune, napravite novi razmještaj. To se može učiniti u gotovo svakoj prostoriji, neovisno o veličini. Zamijenite mjesto trosjedu i fotelji, okrenite krevet na drugu stranu, preselite dekoracije iz spavaće sobe u dnevni boravak ili nešto treće – često je samo to dovoljno za promjenu.

Za kraj, imajte na umu da prostorija mora biti dobro osvijetljena, a ne mračna i tmurna. Poslužite se i jednom provjerenim dekoraterskim trikom – cvijećem. Ono podiže svaku prostoriju, čini je ugodnijom za boravak i vedrijom. Trik je to kojim se često služe dekorateri prilikom dekoriranja za snimanje ili fotografiranje interijera, pa zašto ga ne biste isprobali i vi. Prednost svakako dajte pravim biljkama, no bilo ono pravo ili umjetno, djelovat će efektno i prostoru dati točk na i.

Komentari