Kako stvoriti ugođaj sreće u vlastitom domu

Postoji (danska) formula kojom se može postići „hygge“ u svakom prostoru, a mi ćemo vam pomoći riješiti sve nepoznanice u toj jednadžbi.

Možda vam se na prvu ne čini privlačno pristupiti uređenju prostora poput kakvog matematičara, ali zaista postoje pravila i zadaci za koje ako uspješno riješite dobivate savršeno vizualno rješenje. Time ste ostvarili više od 50% željene atmosfere, a mirisi , glazba i ukusni zalogaji pobrinut će se za preostali, emotivni dio ove priče.

 

1. Svjetlo

Možda su neke osobe sretne u mraku, ali većina očiju ipak žudi za nekom vrstom izvora svjetlosti. Za idealnu atmosferu, odaberite rasvjetna svjetla različite jakosti, na različitim položajima i različitog usmjerenja svjetlosnih snopova. Na taj ćete način dobiti svjetlosnu „slojevitost“ prostora i stvoriti prekrasni ugođaj kroz igru svjetla i sjene.

 

2. Udobnost

Posebno sada kada kreću hladniji mjeseci, izvadite iz njihovih skrovišta tople dekice, prekrivače, ovčja krzna i slično. Osim što će vam biti toplije, prirodni zimski materijali će učiniti vaš dom najudobnijim mjestom na svijetu. To se odnosi i na vašu odjeću 🙂

 

3. Prisutnost

Isključite mobitele, mailove i lišite se bilo kakvih zvukova koji podsjećaju da postoji neka neodgovorena poruka ili nepročitani članak. Ulaskom u svoj dom posvetite se  neometano sebi i svojim najdražima.

 

 

Komentari