5 MITOVA O UREĐENJU MALIH PROSTORA: neka ‘pravila’ mogu se i prekršiti

Mali prostori svakako dolaze s nekim ograničenjima, no jesu li „pravila“ u koja vjerujemo zapravo mitovi?

 

 

Iako je pri uređenju interijera kvadratura jedan od najbitnijih faktora, to nikako ne znači da hrabre ideje ne dolaze u obzir i da ne možete u nekim slučajevima popustiti kako biste udovoljili svojim ukusima i željama. U nastavku donosimo pravila koja su tu da se krše.


1. MORATE BITI MINIMALIST

Jedan od najčešćih mitova vezan za male prostore je da njihovo uređenje mora biti minimalističko. Iako ne potičemo gomilanje stvari, svakako potičemo kreativnost i maštu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Interior & Design (@indoorsgram)


2. IZBJEGAVANJE TAMNIH BOJA

Još jedan mit u koji ljudi vole vjerovati jest da je za male prostore rezervirana bijela boja. Iako ona ostavlja dojam prozračnosti i čistoće, to nikako ne znači da ljubitelji tamnih boja od njih moraju odustati. Možete se odlučiti za tapetu u tamnim bojama, jedan zid ili dominantni komad namještaja.


3. IZBJEGAVANE VELIKIH KOMADA NAMJEŠTAJA

Nikako ne savjetujemo da za svoj dom izaberete komad namještaja zbog kojeg će vam biti ograničeno kretanje ili koji će zauzimati nužni slobodni prostor. No, ako već dugo gledate fotelju ili tabure za koji niste sigurni da je najbolji izbor, možda bi im mogli dati priliku.


4. STROPOVI MORAJU BITI BIJELI

Sigurni smo da ste se već susreli s ovim „pravilom“. Mi kažemo da stropovi u boji ili oni s uzorkom mogu biti jako zabavni i ne biste trebali svom malom domu oduzeti tu radost.


5. LUSTERIMA JE MJESTO U VELIKIM PROSTORIMA

Često se pri uređenju malih prostora njihovi vlasnici odlučuju za ugradbenu rasvjetu jer na taj način žele uštedjeti prostor. Istina je da lusteri ne zauzimaju tako puno prostora, i osim ako ne živite u stanu niskih stropova nema razloga da odustanete od visilica ili lustera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Farah Merhi (@farahjmerhi)

Komentari