VEĆI, SVJETLIJI, MODERNIJI: uklanjanje hodnika i staklene pregrade preobrazili su stan u staroj zgradi

U moderno uređenom stanu od 87 četvornih metara neki su dijelovi umjesto zidom odijeljeni staklenim pregradama s crnim metalnim profilima. Tako se kompletan prostor doima većim i svjetlijim

 

 

Vodimo vas u četverosobni stan od 87 četvornih metara koji je nedavno prošao dugotrajan proces adaptacije. Budući da se nalazi u staroj zgradi, raspored stana nije bio dovoljno funkcionalan ni moderan da bi se svidio novim vlasnicima. Velikim hodnikom gubilo se dosta dragocjenog prostora, a i prirodnog svjetla. Postojeće prostorije zbog toga su izgledale manje.

 

Stoga su se odlučili rušiti neke zidove te od dnevnog boravka oduzeti jedan dio kako bi u njemu stvorili dodatnu radnu sobu. Micanjem zidova hodnik se povezao s ostatkom dnevnog prostora – boravka, blagovaonice, kuhinje i radne sobe. Manje zidova u hodniku oslobodilo je prostor u kojem se osmislila blagovaonica s velikim stolom i stolicama. Dnevni prostor postao je napokon povezan, što je glavni nedostatak starinskih stanova.

Foto: Planete Deco

Kuhinja je do sada bila zasebna prostorija, odijeljena hodnikom od boravka, a sada je otvorena prema njemu. Interijer čine i dvije spavaće sobe – jedna glavna i jedna gostinjska te kupaonica i gostinjski WC.

Foto: Planete Deco

U novi, mnodernizirani koncept prostora uključene su moderne pregrade, koje su se našle kao zamjena za zid ili da bi unijele privatnosti dodatnim sadržajima u prostorijama. U dnevnom boravku je staklenim zidom s crnim metalnim profilima odijeljen kutak za čitanje, dio radne sobe, a u glavnoj spavaćoj sobi radni kutak. Tako prostor zadovoljava potrebe vlasnika, dobiva se više svjetlosti i stvara dojam prostornosti.

Foto: Planete Deco
Komentari