Stara i mračna kuća na periferiji postala je veseo i prozračan obiteljski dom

Kuća od 82 četvorna metra u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana, doživjela je temeljitu renovaciju kojom je uneseno više svjetlosti te je garderoba prenamijenjena u radnu sobu

 

 

Minsheng, dio Taipeija kojeg karakterizira zelenilo, obiteljske kuće i ležerniji životni tempo, činio se tročlanoj obitelji idealnom lokacijom za novi dom. Odabrali su kuću staru 50 godina u kojoj od gradnje nije ništa mijenjano, osim pokojeg komada namještaja. Adaptacijom, koja je bila iscrpna i u kojem su angažirali studio Lentil Design, vlasnici su željeli unijeti više svjetla u dnevni dio doma, boravak i blagovanje te napraviti prenamjenu prostorija.

FOTO: BLAKE WANG / A LENTIL DESIGN

Naime, kako su hodnici i spavaće sobe nudile dovoljno mjesta za pohranu odjeće i obuće, vlasnici su odlučili garderobu koja je bila povezana sa spavaćom sobom pretvoriti u radnu sobu, s namjerom da jednog dana postane druga dječja soba. Tako sada, pored dnevne zone i dvije spavaće sobe, kuća uključuje i radnu sobu te odvojen toalet od kupaonice.

FOTO: BLAKE WANG / A LENTIL DESIGN

Prostor hodnika postao je dio dnevne zone rušenjem zida – tako je svjetlo preko velikih prozora u hodniku ušlo napokon u dnevni boravak koji nema vanjskih otvora. U drugom hodniku osmišljen je prostor za blagovanje, koji je ujedno i prolaz prema spavaćim sobama.

FOTO: BLAKE WANG / A LENTIL DESIGN

Prostor sada izgleda puno prozračnije i svjetlije zahvaljujući i odabiru svijetlih osnovnih boja – bež i bijele, uz dodatke svijetlo plave i ružičaste te svijetlog drveta.

 

 

Komentari