STAN ZA TROJE: bijela je u kombinaciji s akcentima u vedrim tonovima donijela svježinu i mladalački štih

N House projekt je uređenja kuće u Milanu za mladu obitelj koji je uključivao temeljitu adaptaciju. Arhitekt Tommaso Giunchi nastojao je osmisliti moderan i minimalistički interijer koji bi imao atmosferu doma

 

 

 

Minimalizam bez puno detalja i boja itekako može stvarati dojam dobrodošlice i imati atmosferu doma. U to se možete uvjeriti na primjeru projekta uređenja trosobnog stana za mladu tročlanu obitelj koja voli koncept ‘manje je više, ali i topli ugođaj doma.

Zadatak adaptacije koja je bila vrlo opsežna vlasnici su povjerili arhitektu Tomassu Giunchiju i studiju Atelirzero Architects. Postojeći interijer u potpunosti je redizajniran, kao u tlocrtnom tako i dizajnerskom smislu kako bi se prilagodio navikama i ukusima novih stanara.

Foto: Simone Furiosi

 


Tako su u adaptaciji srušeni zidovi koji su hodnik dijelili od dnevnog boravka i kuhinje. Ove tri prostorije sada su spojene u otvoren prostor, a u području dnevne zone osmišljena je blagovaonica koja spaja boravak s kuhinjom. No, istovremeno ih vizualno i odvaja što je, pored usklađenosti i povezanosti, poželjno ostvariti u otvorenim prostorima.

Foto: Simone Furiosi

 

Koncept blagovanja s klupom iskoristio je maksimalno nevelik prostor dnevne zone, što se moglo ostvariti zahvaljujući namještaju po mjeri. Tako se i drugi namještaj po mjeri polica za knjige, tv komoda, garderobni ormari i kuhinja posve prilagodio prostoru.

Foto: Simone Furiosi

Dizajn namještaja, neutralna svijetla pozadina u kojoj dominira bijela te akcenti u nekoliko boja daju svježinu, toplinu i mladalački štih ovom interijeru. S druge strane hodnika nalaze se dvije spavaće sobe skromne kvadrature, dječja i roditeljska. Tako hodnik povezuje socijalni i privatni dio stana, između kojih se nalaze gostinjski toalet i kupaonica.

 

Komentari