Sjajan koncept dnevne zone i pomno odabrani detalji u modernom stanu

Zavirite u prijedlog uređenja trosobnog stana u Moskvi, inspiriranog, prema želji vlasnika, skandinavskim i modernim dizajnom. No, to nisu bili jedini zahtjevi koje su klijenti stavili pred sudio INT2architecture

 

 

 

Vlasnici prostranog trosobnog stana u Moskvi angažirali su za uređenje svoga novoga doma studio INT2architecture. Cilj je bio stvoriti ne samo skladnu estetsku nego i prostornu cjelinu, zbog čega su bile potrebne neke preinake. Naime, vlasnici su željeli funkcionalniji koncept u kojem bi dnevna zona bio maksimalno otvoren prostor, te da u svakom dijelu – boravku, blagovanju i kuhinji ima dosta mjesta, budući da je to ipak prostor u kojem najviše borave. Stoga je lođa pripojena socijalnoj zoni i u nju je smještena blagovaonica.


Projekt: int2architecture

Prostor za objedovanje i druženje pripojen je prostoru, ali, zahvaljujući drvenom okviru biva vizualno odijeljen od nje i stječe se dojam kao da je riječ o umetnutoj kutiji. Isto tako je i s kuhinjom – drveni kuhinjski otok stvara vizualno razgraničenje s boravkom.  Istovremeno, sva tri sadržaja djeluju kao skladna cjelina.

 

Projekt: int2architecture

Kuhinjski prostor riješen je nestandardno – s obzirom na to da nema gornjih ormarića, skladišni prostor i uređaji nalaze se u donjim ormarima uzduž susjednog zida, a na kuhinjskom otoku i u tri vertikalna “kućišta”, koja djeluju poput police za knjige u dnevnoj sobi. Prostoru otvorene dnevne zone pripojena je i dječja soba, sada mali radni kutak u koji su smješteni samo  osnovni elementi.

 

Projekt: int2architecture

Pored dnevne zone, u stanu su još spavaća soba, hodnik i kupaonica te su sve prostorije inspirirane, prema želji vlasnika, skandinavskim i modernim dizajnom. Dominira svijetla neutralna paleta boja s laganim kolorističkim naglascima na pomno odabranim detaljima. Iako ne pretjerano nametljivi, detalji u pastelnim nijansama ipak se sjajno ističu na neutralnoj pozadini te pored toga doprinose atmosferi topline i ugodne.

 

Projekt: int2architecture
Komentari