Savršen sklad stila i praktičnosti: dom mlade obitelji koji će vas osvojiti na prvu

Vodimo vas u stan mlade obitelji u Stockholmu gdje je trosobni stan promijenivši tlocrtni raspored postao četverosobni. Interijer je ovako ne samo dobio dodatnu prostoriju nego postao povezaniji i primjereniji modernom načinu stanovanja

 

Stan od 80 četvornih metara u staroj građanskoj zgradi bio je posve nefunkcionalan jer je imao dva nepotrebna hodnika te raspored soba koji više ne ide ukorak s modernim načinom stanovanja. Ulazni hodnik vodio je u jednu veliku prostoriju (dnevni boravak) te se širio na drugi hodnik iz kojeg se ulazilo u kuhinju, djevojačku sobu te spavaću sobu. Mlada tročlana obitelj prije useljenja u svoj novi dom poželjela je učiniti neke preinake kako bi ga posve prilagodila svojim potrebama. Zato je angažirala arhitektonski studio Kjellander + Sjöberg koji se pobrinuo za novi koncept. Kuhinja je postala dječja soba, a hodnik je ostao samo na ulaznom prostoru. Ostatak hodnika se pretvorio u proširenu kupaonicu, novostvoreni toalet i garderobni prostor odnosno ugradbene ormare.

Velika prostorija, s obzirom na svoju kvadraturu mogla je postati otvorena dnevna zona, pa su u nju stavljene kuhinja i blagovanje. Inspiracija u uređenju arhitektima su bili newyorški loftovi u kojima često caruje industrijski dizajn. Ovaj stil vješto su spojili sa skandinavskim dizajnom i modernim trendovima u uređenju interijera.

 

Izvor: Kjellander + Sjoberg

Komentari