Profinjen stan u centru Zagreba inspiriran udobnošću i elegancijom hotelskih soba

Aleksandar Šekuljica otvorio nam je vrata svoga novoga doma koji se nalazi u središtu Zagreba, u jednoj staroj historicističkoj zgradi, što je dalo poseban štih cijelome stanu koji je dizajner sam uredio prema svojim zamislima

 

 

Stari građanski stan osvanuo je u posve novom ruhu zahvaljujući viziji i dobrom ukusu njegova vlasnika, poznatoga modnog dizajnera Aleksandra Šekuljice, kojeg šira javnost poznaje kao dio popularnog dvojca Elfs. Aleksandar obožava hotele te se tamo, kako je i priznao dizajnerici Mirjani Mikulec, koju je ugostio u svome novome domu, najbolje opusti i naspava. Stoga njegov stan, a posebno spavaća soba odiše tom atmosferom – mekim neutralnim nijansama sive, ležajem s tapeciranim uzglavljem, dugim zavjesama u dva sloja…

Osim spavaonice, stan ima i veliku dnevnu zonu koja se rušenjem zidova pretvorila u veliki prostor od skoro 40 četvornih metara. U njoj je sve osmišljeno do posljednjeg detalja, kao uostalom i u ostatku stana.

 

Foto: InDizajn

 

Prostrana dnevna zona sastoji se od kuhinje u sivo bijelim tonovima koju od ostatka prostora dijeli šank. On je ujedno i mjesto u kojem dizajner skriva od očiju gostiju perilicu i sušilicu rublja. Boravak je opremljen raskošnim trosjedima u sivim nijansama te foteljama od tamnoplavog baršuna, što je unijelo dojam luksuza, profinjenosti ali i smirenosti u dnevnu zonu. Umjesto klasičnog stolića za kavu, Aleksandar se odlučio za efektan duguljasti tabure.

 

Foto: InDizajn

 

U hodniku se našlo mjesta i za mini radnu zonu, a pod krase keramičke pločice u crno-bijelog kombinaciji, tipičnoj za stare građanske stanove. Dojam starinskog, uz pločice i baršun pojačavaju i štukature za stropovima i zidovima te mramor u kupaonici. Rasvjeti je dizajner posvetio posebnu pažnju te nam je Mirjani Mikulec otkrio kako je u stanu svoje mjesto našlo čak 50 rasvjetnih tijela.

 

Želite li pogledati cijeli stan, kliknite na video prilog ispod!

 

Foto: InDizajn

 

Komentari