Potkrovlje koje nas je ostavilo bez daha. Zavirite i vi u njega

U nekadašnjoj tvorničkoj zgradi u obnovljenom moskovskom kompleksu TriBeCa koji je postao stambena zona nalazi se i dvoetažni potkrovni stan koji oduševljava svojim dizajnom

 

 

Moskovski studij Yourumizayn i njihov dizajner Sergej Ridenkin potpisuje uređenje stana na dvije etaže. Sam položaj stana je zanimljiv s obzirom na to da se nalazi u nekadašnjoj tvorničkoj zgradi TriBeCa koja je u međuvremenu postala stambena.

Unutrašnjost je pretvorena u stanove, no obnovljeno pročelje sačuvalo je staklenu fasada pa svaki interijer krase veliki prozori odnosno staklene stijene. Takav je slučaj i s ovim stanom – veliki vanjski otvori dali su poseban industrijski štih stanu te unijeli obilje svjetlosti u njega. Druga osobitost stana jest strop visok šest metara koji je omogućio dodatnu etažu u vidu mezanina i učinilo da obje etaže izgledaju znatno veće nego što jesu.

Ukupno, stan se prostire na 70 četvornih metara – na donjoj etaži je društvena zona s dnevnim boravkom, kuhinjom te radnim kutkom i gostinjskim WC-om i hodnikom dok je gornja poluetaža rezervirana za spavaću sobu, kupaonicu i garderobu u koju se ulazi iza kreveta u spavaonici. Dnevna zona otvoren je prostor, povezan stepenicama sa spavaonicom koja je također otvorenog koncepta – tako je dobila prirodnu svjetlost.

Na poseban su način povezane ove dvije etaže: staklenim podom na mezaninu. Taj stakleni dio poslužio je kao mali stakleni balkon na kojem se nalazi stolac za sjedenje i zelenilo. Stil interijera je inspiriran industrijskim dizajnom kako bi se stvorila poveznica s autentičnim ambijentom i činjenicom da je ovo nekada bila tvornica. Crna boja, metal, prirodno drvo, opeka kao glavne značajke industrijskog stila prisutne su u stanu, a osvježene su akcentima u tirkiznoj boji te minimalističkom bijelom kuhinjom.

 

Studio Yorumdizajn/ tlocrt
Komentari