MODERNI STAN KOJI VOLI DRVO: 40 kvadrata za mladoga samca, pomno osmišljenih do posljednjeg centimetra

Četrdeset kvadrata nije veliki prostor, ali suvremena stambena arhitektura u njih smješta, pored dnevne i spavaću sobu. Pogledajte prijedlog uređenja jednog takvog muškog stana, zamišljenog kao moderno gnijezdo kojem je toplinu dalo – drvo

 

 

 

Studio Klever Design potpisuje projekt uređenja malog dvosobnog stana od 40 četvornih metara u Kijevu, a mi vam donosimo njegovo idejno rješenje. Stan se nalazi u novogradnji, pa vlasnik nije želio u  projektu uređenja raditi preinake i tlocrtu. Jedino što su mu dizajneri predložili je bila prenamjena odnosno zamjena prostorija.

Tamo gdje je predviđena spavaća soba, dizajneri su stavili mini dnevni boravak te su micali zid koji ga je dijelio od ostataka prostora, a na mjestu gdje je trebala biti blagovaonica sada je spavaća soba. Blagovaonica se pomaknula na mjesto dnevnog boravka te ima prekrasan pogled kroz velike prozore.

3D vizualizacija: Klever Design

Blagovaonica i kao radni prostor

Vlasniku se svidjela ova ideja jer blagovaonicu povremeno koristi i kao radni prostor, pa mu je prirodno svjetlo potrebno. Isto tako, svidjela mu se ideja da spavaća soba ima prirodnog svjetla, što prije nije bio slučaj, nego je u nju dopirala mala količina dnevne svjetlosti kroz staklene otvore na vrhu zida.

3D vizualizacija: Klever Design

Dnevni boravak u maloj niši

U ovoj novoj preraspodjeli prostora najviše kompromisa pretrpio je dnevni boravak, no mala niša u koju je smješten u potpunosti zadovoljava potrebe vlasnika, a usto prostor nudi intimu i privatnost.

Mini boravak otvoren je prema hodniku i kuhinji što je stvorilo iluziju prostornosti u svakom od njih. Kuhinja je osmišljena sa šankom i stolicama koje su sa strane hodnika, dok je okrugli blagovaonski stol smješten u dno prostorije, uz prozore.

3D vizualizacija: Klever Design

Sjajno dekoriran strop u hodniku

Iz hodnika, koji je vizualno odijeljen od ostatka prostora spuštenim stropovima, ulazi se i u kupaonicu te malu ostavu koja je pretvorena u garderobni prostor.

Kako je želja vlasnika bila moderni interijer, maksimalno funkcionalan i ugodan, bez previše detalja, uzoraka i boja. Također, sviđala mu se i ideja drvenih površina jer ga asociraju na toplinu doma. Dizajneri su kombinirali neutralne sivu, bijelu i crnu s drvetom, koje se suptilno nalazi u svakoj prostoriji. Ovim bojama dodani su bež, žuti, zeleni i plavi akcenti.

 

Komentari