Mladi bračni par voli eleganciju i minimalizam. Zavirite u njihov novi dom koji savršeno smiruje i opušta

Minimalizam i elegancija na prvu nisu stilska kombinacija koja se čini odviše skladnom. No, trosobni stan od 70 kvadrata u ruskom Permu dokazuje suprotno. Zavirite u njega i uvjerite se!

 

 

Vodimo vas u trosobni stan u novogradnji u Permu, namijenjen mladoj obitelji. Sljedeći želje svojih klijenata, bračnog para, dizajnerica Nadežda Gordejeva je interijer koji se proteže na 75 četvornih metara uredila u kombinaciji modernog minimalizma i elegancije, s klasičnim elementima. Projekt se temelji na ideji kombiniranja dva već spomenuta stila, ali i različitih tekstura, boja i prirodnih materijala – drveta, kamena i stakla. Interijerom dominiraju smirujuće, neutralne nijanse bež i sive, s dodacima toplih zemljanih i pastelnih tonova te osvježavajuće tamno zelene.

Glavni cilj projekta bio je stvoriti udoban i funkcionalan interijer u kojem će se vlasnici osjećati dobro. Naime, oboje često obavljaju svoj posao od kuće, pa je bilo bitno misliti i tu činjenicu i prilagoditi uređenje u tom smjeru. Sada u svakoj zoni stana postoji mogućnost radnog mjesta s prijenosnim računalom.

Foto: Julija Gorškova

 

Prijedlog uređenja donio je i promjene u tlocrtu – vlasnici su htjeli da kuhinja s blagovanjem bude povezana s dnevnim boravkom, što u prvotnoj varijanti nije bio slučaj. Stoga se prije namještanja prostora srušio veći dio zida koji je dijelio te dvije prostorije. Sada je između njih dio zida koji s jedne strane funkcionira kao tv jedinica, a s druge je na njega naslonjen stol za ručavanje.

Iz boravka u kuhinju moguće je ući s dvije bočne strane, tako da se stvorio kružni koncept dnevnog prostora. Istovremeno, ti prolazi imaju zahvaljujući kliznim vratima mogućnost zatvaranja, kada se ukaže potreba za privatnošću. No to nije bila jedina prostorna promjena…

Foto: Julija Gorškova

 

“Iz hodnika je bio ulaz u ostavu, a mi smo je premjestili u prostor spavaće sobe i pretvorili u garderobu. Takav potez pomogao je u smanjenju dugog uskog hodnika i smanjenju broja vrata u njemu. Još jedna želja bila je dostupnost tuša. U glavnoj kupaonici nije bilo dovoljno mjesta za nju, ali uspjeli smo rasporediti zonu za tuširanje u maloj kupaonici za goste. Kao rezultat preuređenja pojavile su se dvije zone: socijalna, za druženje, kuhanje i objed te privatna, u kojoj se nalazi udobna spavaća soba s garderobom”, otkriva dizajnerica.

Foto: Julija Gorškova

Svaki centimetar prostora je izvrsno iskorišten za pohranu.

“Za knjige smo napravili ormar u dnevnoj sobi, za ugradbeni ormar i viseću, zidnu komodu u spavaćoj sobi te dodatne police u garderobi. A za ostale stvari u hodniku se nalazi veliki prostrani ormar u cijelom zidu”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari