Mali trosobni stan sa sjajno dizajniranom garderobom u spavaćoj sobi

Vlasnici stana angažirali su studio Chi Design za projekt uređenja dvosobnog stana od 55 kvadrata. Jedan od zahtjeva bio je stvaranje dodatnog prostora za spavanje.

 

 

 

Vlasnici, bračni par s djetetom odlučili su renovirati svoj dvosobni stan, što zbog neatraktivnog izgleda a što zbog nefunkcionalnosti. Dosadašnji tlocrt nudio je jednu spavaću sobu, pa su bile potrebne neke preinake kako bi se dobio još jedan prostor za spavanje. To je bio i glavni zahtjev kojeg su vlasnici stavili pred dizajnere iz studija Chi Design koji su savršeno iskoristili prostor stana u zgradi iz 50-godina prošloga stoljeća.

 


Dosadašnja spavaća soba ostala je na staroj poziciji samo je sada namijenjena djetetu, dok se u prostoru kuhinje i dnevnog boravka pronašlo mjesta za roditeljsku sobu. Micanjem zidova između hodnika i kuhinje te kuhinje i dnevnog boravka stvorio se otvoreni dnevni prostor. To je omogućilo stvaranje mjesta za blagovanje te spavaće sobe koja je smještena u nišu nekadašnjeg dnevnog boravka.

Foto: Dmitri Cirenščikov

Kako bi se stekla veća privatnost u roditeljskoj spavaćoj sobi, niša je zatvorena staklenom pregradom. Unutar niše nalazi se pored ležaja i ugradbeni garderobni ormar s tamnim staklenim frontama. Vješto planiranje unutarnjeg prostora donijelo je i mogućnost osvjetljenja, što je bitno s obzirom da je prostor spavaonice uvučen i nema dovoljno prirodnog svjetla. Ugradbeni ormar stoga se osvijetli čim se otvore njegova klizna vrata.

Foto: Dmitri Cirenščikov

Budući da su stropovi malo veći od standardnih, dizajneri su koristili i tamnije boje poput tamnoplave bez rizika da će to smanjiti ili zamračiti prostor. Dizajn stana je vrlo jednostavan i udoban, inspiriran skandinavskim i minimalističkim stilom.

Komentari