KLASIČNO, ALI I MODERNO: kako je stan iz 19. stoljeća dobio novi sjaj nakon renovacije

Ima nešto šarmantno u starim građanskim stanovima, posebno kada im se udahne novi život…

 

U našim gradovima ima bezbroj lijepih zgrada napravljenih u 19. i 20. stoljeću. Ako se i vama sviđaju stari građanski stanovi, pronašli smo pravu inspiraciju u jednom pariškom domu.

Prostor je obnovljen iz temelja, tako da su promijenjeni svi odvodi, cijevi, električni vodovi,… kao i prozori i vrata. Kada uđete u renovaciju starog stana, morate biti spremni i na iznenađenja – kao i na to da će sve skupa vjerojatno trajati dulje nego li ste planirali. Ako ste se odvažili na taj zadatak, nadamo se da će finalni rezultati biti i više nego zadovoljavajući.

Posebnost starih stanova svakako je prostranost – što zbog kvadrature, što zbog visine prostora.

Foto: Planete Deco

Pronašli smo sjajan primjer kako spojiti tradicionalne elemente s modernim stilom.

Ovaj stan od 80-ak kvadrata dobio je novi život, ali i novu organizaciju prostora. Kuhinja je otvorenog koncepta koji se savršeno uklopio u prostor dok se suvremeni dizajn dodatno naglasio već postojeće arhitektonske elemente – velike prozore s lukovima, kao i ukrasne štukature na zidovima i stropovima.

Foto: Planete Deco

Osim toga, posebnost stana su i podovi obojeni u bijelo – što je dodatno dalo na svježini i prostranosti interijera.

U dnevnu zonu uklopio se komotni kauč suvremenog dizajna, kao i ugradbeni poličar na suprotnoj strani koji je zauzeo cijeli zid.

Foto: Planete Deco

Spavaća soba pretvorena je u pravu oazu za odmor, a poseban detalj je mali balkon – idealan za jutarnje uživanje u kavi na suncu.

Kombinacija neutralnih boja, kao i ključnih drvenih elemenata, tekstilu i umjetnosti na zidovima, sve skupa izgleda ugodno i praktično za suvremenog čovjeka.

Pogledajte više u našoj galeriji i inspirirajte se!

Izvor: Planete Deco

Komentari