Idemo u Opatiju. Čeka nas fantastičan apartman s neprocjenjivim pogledom

Novouređeni luksuzni apartman OLA nalazi se u Opatiji, u kojoj vlasnici zadnjih 25 godina pronalazi utočište od užurbane svakodevice. Uređenje apartmana je vođeno idejom drugog doma u kojem se razigrano spaja prošlost i sadašnjost, a danas je njegova namjena pružiti kraljevsko iskustvo gostima.

 

 

Prilikom traženja nekretnine vlasnici su se vodili vizijom koja spaja šarm i duh prošlosti s modernim dizajnom današnjice. Samim time svjesno su bili u potrazi za starom nekretninom kojoj žele udahnuti novi i moderan život. Činjenica da je kupljena nekretnina bila u poprilično lošem stanju nije ih iznenadila. Kao niti situacije koje su iskrsnule tijekom procesa renovacije. Vlasnici su angažirali arhitekta koji je razradio njihovu ideju i pripremio projektnu dokumentaciju. Stan je kupljen u svibnju 2018. godine te su vlasnici do početka turističke sezone srušili u prostoru sve što je bilo potrebno kako bi u rujnu krenuli s renoviranjem. Projekt je bio opsežan i zahtjevan, no svi radovi su bili gotovi u svega četiri mjeseca.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Stan ima 80m² i u izvornom stanju se sastojao od kuhinje, dnevnog boravka, jedne kupaonice od 12m² i tri manje spavaće sobe. Cilj novog rješenja bio je stvoriti maksimalno funkcionalan, prostran i luksuzno uređen apartman koji zadovoljava sve potrebne standarde kategorizacije 5 zvjezdica.

Većina zidova je rušena, u potpunosti su promijenjene električne instalacije te je izrađena nova kanalizacijska vertikala za potrebe kupaonice na dijelu stana gdje je nije bilo. Stan je kompletno izoliran te su na dijelu apartmana spušteni stropovi. Svi podovi su obnovljeni, a stari drveni dvostruki prozori zamijenjeni su novim francuskim prozorima kako bi se kompenzirao nedostatak klasičnog balkona.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Danas apartman odlikuje svijetli, prostrani  i otvoreni koncept s pogledom na more iz gotovo svake prostorije apartmana.  Odabirom namještaja i dekora vlasnica je vodila računa o balansu inozemnih i domaćih brendova s naglaskom na već dobro poznatu profinjenost talijanskog dizajna te kreativnost i kvalitetu hrvatskih stručnjaka.
Kroz ulazna vrata apartmana ulazimo u hodnik u kojem se nalazi Tonin stalak za kišobrane. Sa zida hodnika nas pozdravlja i jedna od umjetnina hrvatske akademske slikarice Dine Jakšić Pavasović s Brača. Njene slike krase cijeli apartman te mu svojim veselim izričajem udahnjuju nov život i toplinu.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Iz hodnika se ulazi kako u spavaće sobe tako i u jedinstven prostor kuhinje, blagavaonice i dnevnog boravka iz kojeg se pruža beprijekoran pogled na more.
Kao poveznica starog i novog, u dnevenom boravku svoje mjesto je pronašla naslijeđena komoda koja datira iz 50-ih godina prošlog stoljeća koju su vlasnici restaurirali.

 

 

Komentari