DVOETAŽNI OBITELJSKI STAN: kad ružičasta i drvo utople i omekšaju crno-bijelu kombinaciju

Vodimo vas u obiteljski stan u Lyonu koji se prostire na dvije etaže. Vlasnici su veliki ljubitelji jednostavnosti i minimalizma, ali su odlučili stanu dati toplinu doma. Pogledajte kako su to ostvarili uz pomoć dizajnerice Marion Lanoë

 

 

Obiteljski dvoetažni stan nalazi se u poznatoj četvrti Croix Rousse u Lyonu, a njegovo uređenje potpisuje dizajnerica Marion Lanoë. Površina od 90 kvadrata podijeljena je na dvije etaže, povezane malim uskim stepeništem koje vodi iz dnevne zone. U prvoj, prizemnoj etaži smješteni su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica koji imaju izlaz na vrt te gostinjski toalet i vešeraj – mali uski prostor u kojem je perilica rublja.

 

Foto: Sabine Serrad

Na gornjoj etaži nalaze se tri spavaonice – roditeljska koja u svome sklopu ima i garderobu i radni kutak te dvije dječje, za kćer i sina vlasnika. Tu su i dvije kupaonice te terasa koja se pruža duž cijelog pročelja zgrade. Za ovakav raspored i koncept uređenja bila je potrebna temeljita adaptacija koja je uključivala i rušenje zidova.

 

Foto: Sabine Serrad

Prije adaptacije kuhinja je bila dio dnevnog boravka te je funkcionirala kao niša, a sada je povezana staklenom pregradom kombiniranom s gipsanim zidom s ostatkom dnevnog prostora. Kuhinja je smanjena zbog stvaranja mini vešeraja, iz kojeg se ulazi u gostinjski toalet.

Foto: Sabine Serrad

Gornja etaža također je doživjela promjene – hodnik je skraćen da bi jedan njegov dio bio pripojen roditeljskoj spavaćoj sobi u čijem sklopu se nalaze garderoba, kupaonica i radni kutak. Dvije dječje znatno su manje površinom od glavne, roditeljske, ali u potpunosti zadovoljavaju sve potrebe njezinih vlasnika. Dodatni bonus je što sve tri spavaonice imaju izlaz na balkon, zamišljen kao mjesto opuštanja i uživanja, dok je terasa u prizemlju za druženje i obiteljska okupljanja.

Foto: Sabine Serrad

Kompletan prostor savršen je iskorišten za skladištenje, a to se uspjelo namještajem po mjeri, kojim je rađena kuhinja, garderobni prostor, svi ormari, te ured unutar spavaće sobe. Tako se dobila maksimalna funkcionalnost, a odabirom nježnih pastelnih tonova poput ružičaste i upotrebom drvenih površina ublažila se minimalistička kombinacija crno-bijele, koju vlasnici preferiraju.

Foto: Sabine Serrad
Komentari