DIVAN DOM S GALERIJOM: interijer s obiljem prirodne svjetlosti i impresivnom visinom stropa

Novogradnja u Göteborgu u svome prizemlju krije stanove s vlastitim ulazima iz dvorišta pa se tako stvara dojam života u mini kući. Vodimo vas u jedan takav fantastično uređen interijer, inspiriran skandinavskim dizajnom

 

 

 

Puno se sjajnih aduta krije u ovom interijeru: od činjenice da ima vlastiti ulaz iz dvorišta, preko visokog stropa, velikih vanjskih otvora pa sve do sjajno osmišljenog prostora koji izgleda više nego fantastično. Sve to omogućilo je da se stvori svijetao, originalan i atraktivan životni prostor koji stanarima stvara dojam da žive u kući i pruža veću dozu privatnosti.

 

 

 

Odmah s ulaza pruža se pogled na gotovo cijeli interijer koji je otvorenog koncepta. U prizemlju, koje zauzima površinu od 33 četvorna metra nalaze se kuhinja i blagovaonica s kupaonicom, odvojeni dio za spavanje i mali radni kutak koji se nalaze u nišnim prostorima s bočnih strana kupaonice. Kuhinja i blagovanje zauzimaju najviše prostora te postaju središte doma, što je inače rezervirano za dnevni boravak. Prostor ispod stepeništa iskorišten je za garderobni ormar te prostor za vješalicu.

Foto: Anders Bergstedt / Entrance Makleri

Stepenice iz prizemlja vode na galeriju koja je zamišljena kao dnevni boravak s dodatnim prostorom za skladištenje. S galerije površine 17 četvornih metara pruža se pogled na dio prizemlja, ali i park ispred stana, zahvaljujući velikim dvostrukim prozorima koji nude obilje prirodne svjetlosti.

Foto: Anders Bergstedt / Entrance Makleri

Prostor na dvije razine je vrlo funkcionalno organiziran, kuhinja i spavaći dio nude prostor za pohranu, kao i ugradbeni ormar na galeriji. Odabrana je bijela boja za sve ormare, kako ne bi zagušivali prostor i činili ga manjim.

Foto: Anders Bergstedt / Entrance Makleri

Interijerom inače dominira bijela boja s bež zemljanim nijansama koje su prostoru dale toplinu i mekoću, a crni akcenti dali su mu poseban stilski pečat, baš kao i zelenilo na visokoj polici iznad kuhinje.

Komentari