Atraktivan i elegantan dom uređen za modernoga samca

Mali trosobni stan od 6o četvornih metara adaptacijom je posve prilagođen životnim navikama i potrebama mladog poslovnog čovjeka. Dječja soba pretvorena je u garderobu, a kuhinja spojena u otvoreni prostor s boravkom

 

Ruski arhitekti Denis Glushanin i Ilja Shubochkin dobili su zadatak osmišljavanja stana u Novosibirsku. Novi vlasnik, mladi poslovni čovjek nije imao previše zahtjeva, osim da njegov trosobni stan bude moderno i jednostavno namješten te da dječja soba bude pretvorena u garderobu. Tako je spavaća soba postala ugodnije i prozračnije mjesto, rasterećena velikih ormara, no dizajneri su ipak predložili vlasniku da se dio zidova iznad kreveta iskoristi za skladišni prostor. Zatvorene police na zidu iza kreveta čine savršenu stilsku kompoziciju tapeciranim panelima i dvjema vrstama visilica. Tome uvelike potpomažu i led svjetiljke uvučene ispod ormara koje usto donose i dozu intimnosti i topline.

Na isti način, ali s drugom svrhom (veća vidljivost na radnoj plohi), osvijetljena je i moderna siva kuhinja. Drugi prijedlog arhitekata odnosio se na spajanje dnevnog boravka s kuhinjom, tako da je srušen poluzid koji ih je dijelio. Kuhinja se posve otvorila prema ostatku prostora – dnevnoj sobi u kojoj je osmišljena i radna zona za vlasnika i njegovu djevojku koja povremeno boravi u stanu.

 

 

Komentari