Pravi mali biser: adaptacija stare kućice u šumi nebodera

Mladi par odlučio je kuću u São Paulu temeljito preurediti prije useljenja. Adaptacija je uključivala rušenje zidova, nove instalacije, namještaj, podne i zidne obloge, ali i gradnju atraktivne terase na vrhu kuće

 

Casa Piraja, mala uska kuća od 100 četvornih metara u São Paulu pripada već trećoj generaciji iste obitelji, a najmlađi potomci, koji su je dobili u nasljedstvo, odlučili su je obnoviti od temelja. Kuća u kojoj su živjeli baka i djed, a zatim njezini roditelji, mlada je vlasnica odlučila unaprijediti i što se tiče stila, ali i kompletnog izgleda te u njoj stvoriti ugodan, funkcionalan i moderan dom za svoga partnera i njihova psa. Da bi to postigli, srušili su unutrašnje pregrade, osim nosivih zidova, te dio vanjskih zidova, kako bi povećali otvore.

Cilj je, među ostalim, bio dovesti više svjetla u prostor, učiniti ga funkcionalnijim te iskoristiti krov za terasu. Terasa na krovu bila je pun pogodak budući da kuća ima vrlo malo dvorišnog prostora u koji ne dopire puno svjetla. Ovako je iskorištena ravna površina krova i bolji pogled koji ona nudi. Prizemlje je rezervirano za dnevnu zonu s izlaskom na malu terasu s roštiljem koja postaje produženi dnevni boravak, dok je gornja etaža rezervirana za spavaonice.

Komentari