Dajte svom organizmu vremena da se probudi

Jutro je najbolji dio dana za postizanje ciljeva u životu – možemo vježbati, učiti, raditi i razmišljati puno bolje nego u bilo koje drugo doba dana. Međutim, većina nas se osjeća prilično bezvoljno u jutarnjim satima.

Dakle, što možemo učiniti u vezi toga? Kako možemo probuditi organizam da budemo odmah spremni za rad? Podijelit ćemo s vama nekoliko savjeta kako razbuditi uspavani organizam, a možete ih napraviti u kratkom roku ili pak dugoročno…

Popijte čašu vode

Čaša vode na prazan želudac ima puno zdravstvenih pogodnosti. Voda će potaknuti vaš metabolizam i brže vas razbuditi.

Vježba

Ako ste jako pospani ujutro, pokušajte razbuditi tijelo s nekoliko vježbi. Idealno bi bilo da odete na svjež zrak i joggirate pola sata, ali i desetominutni trening doma će pomoći. Zanimljiva činjenica je da kada vježbamo ujutro, zapravo imamo više energije tijekom dana.

Nemojte piti kavu … svaki dan

Znanost pokazuje da se naše tijelo brzo navikne na kofein u kavi i zato imamo sve slabije reakcija na njega. To znači da bi bilo dobro da kavu ne pijete svaki dan, a ako ste prevelik ovisnik, pokušajte popiti samo šalicu dnevno.

Duboko dišite

Prva stvar koju trebate učiniti u jutro je udahniti duboko nekoliko puta i koncentrirati se na buđenje. Zamislite da udišete jarko bijelo svjetlo zbog kojeg se vaše tijelo osjeća sretno i ispunjeno.

Dobar razlog za ustajanje

Ako morate ustati i ići na posao koji mrzite i provesti dan s šefom koji vas izluđuje, naravno da nećete uživati u buđenju. Međutim, ako imate razlog za ustajanje, nešto u čemu uživate, sigurno ćete se buditi sretni i radosni. Znamo da ne možete baš dati otkaz da bi uživali u jutrima, ali pokušajte onda prije posla odraditi neku aktivnost koja vas uveseljava. Započnite dan s nečim zabavnim, a ne s poslom.

Ustanite odmah

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da se probudite rano i osjećate svježe je da se odmah ustanete, bez odgađanja alarma. Čim alarm zazvoni, ustanite bez prigovora!

Svaki od ovih savjeta djeluje. Primijenite ih i osjećat ćete se odlično svako jutro.

Komentari