Planirate izradu kuhinje po mjeri? Imamo prijedloge koji će biti pravi izvor inspiracije

U uređenju interijera bitno je pratiti trendove jer oni daju svježinu i atraktivnost prostoru. No, pritom treba birati one trendove koji će biti dugotrajniji kako bi bili zanimljivi i godinama nakon uređenja.

 


Trendovi su, bez obzira koliko im bili skloni ili ne, bitni u uređenju. Dizajneri savjetuju da u uređenje bilo koje prostorije doma, pa tako i kuhinju, unesete dašak trendova jer tako prostoru dajete aktualnost i svježinu. No, dobro je birati trendove koji imaju i bezvremenski štih jer će tako kuhinja duže biti atraktivna.

Na sajmu InDizajn moći ćete dobiti sjajan uvid u najnovije trendove iz svijeta interijera, a dosta izlagača predstavit će baš kuhinje, i to one po mjeri kao i opremu za kuhinje poput sudopera, slavina, hladnjaka i drugih uređaja Ako ste u potrazi za inspiracijom, navratite u Arenu Zagreb od 4. do 6. listopada gdje vas očekuje preko 80 izlagač!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

KUHINJA PO MJERI – NAJČEŠĆI ODABIR

U uređenju doma uglavnom se oslanjamo na namještaj po mjeri (naročito kuhinje) jer najbolje može iskoristiti prostor i zadovoljiti naše estetske i funkcionalne kriterije. Trgovine specijalizirane za namještaj po mjeri nude sve potrebno za  da biste dobili konačan proizvod, u ovom slučaju kuhinju – od materijala, okova pa sve do uređaja koji će biti integrirani u namještaj poput sudopera, slavina, pećnica, hladnjaka, pa i podnih i zidnih obloga….

 

Foto: Elgrad

Na sajmu već tradicionalno izlaže jedna takva trgovina – Elgrad, koja je distributer materijala za izradu namještaja u Hrvatskoj i regiji. Ove godine predstavljaju svoje najnovije inovacije i kreativna rješenja za uređenje prostora, između ostaloga i kuhinja po mjeri.

Foto: Elgrad

Prateći najnovije svjetske i europske trendove, na njihovom štandu možete pronaći pločaste materijale i okove koji će unijeti dašak modernosti i originalnosti u svaki prostor. Intenzivne boje ili pastelne boje poput zelene, koraljno narančaste i električno plave sada krase sve, od sitnih ukrasa do velikih komada namještaja. Pored toga, sve veću popularnost dobivaju pješčane i zemljane nijanse – terracotta, losos, oker i nježno roza – koje unose toplinu i prirodnost u svaki ambijent.

Foto: Elgrad

 


NOVE IDEJE ZA KUHINJU IZ SNOVA

Sve vrste pločastih materijala za namještaj po mjeri, pa tako i kuhinju, moguće je nabaviti kod tvrtke Conty PlusPored pločastih materijala, Conty u ponudi ima i okove, drvnu građu, podove te svu dodatnu opremu namijenjenu proizvodnji namještaja po mjeri a za opremanje objekata različitih namjena i uređenje interijera.

 

Foto: Conty Plus

Imate li ili želite znati kako prilagoditi podne obloge u svojem interijeru kao i od kojih materijala urediti svoju kuhinju, ormar ili komodu te koje okove staviti, onda nikako ne propustite posjetiti njihov izložbeni prostor na sajmu InDizajn.

Na ovogodišnjem sajmu InDizajn tvrtka Conty Plus predstavit će porculan, zidne oboge, okove i sisteme ladica (Hettich, AvanTech YOU) poznatih brandova Skin, Falco, Hettich, Pfleiderer, Porculan SapienStone i AGT.

Foto: Conty Plus

SUDOPERI ZA SAVRŠENU KUHINJU

Materijali koji se trenutno vrlo traže u modernim kuhinjama koje prate trendove su granit i inox.

Navratite na štand slovenske tvrtke Sink Solution i pogledajte kako izgledaju slavine, sudoperi, ali i kupaonski umivaonici, sifoni i prateća oprema koju proizvode.

 

Foto: Sink Solution

Fokus izlaganja na ovogodišnjem sajmu će biti na granitnim i inox kuhinjskim setovima sudopera i slavina, te granitnim nasadnim kupaonskim umivaonicima i slavinama. Bit će predstavljena i nova linija crnih setova sudopera pod nazivom “Black Solution”. Za kupce je Sink Solution osigurao popust do 15% na svoj cjelokupni asortiman kupovinom preko web shopa.

 

Foto: Sink Solution

HLADNJACI ZA VINO I PIVO U MODERNIM KUHINJAMA

Moderne kuhinje luksuznije su i u smislu da donose nove sadržaje koji su prije rijetko bili prisutni. Primjerice, moderne kuhinje, bez obzira na kvadraturu i opremljenost prostora, sve češće imaju hladnjake za vino i pivo. A oni koji imaju velike terase ili žive u kući pa imaju eksterijer, sve češće u njega ugrađuju vanjske kuhinje.

Na sajmu će tvrtka Komotel, zastupnik švedske grupacije BHG, predstaviti njihove ugradbene i samostojeće hladnjake za vino i pivo. Kako BHG u svojoj ponudi ima i vanjske kuhinje, Komotel će po prvi puta predstaviti asortiman modularnih vanjskih kuhinja od inoxa. U ponudi se nalaze četiri linije modularnih vanjskih kuhinja: Stainless, Black line, Nordic line i Skeldervik kolekcija.

 

Foto: Komotel

Na ovogodišnjem sajmu po prvi puta predstavit će asortiman modularnih vanjskih kuhinja od inoxa, ugradbenih i samostojećih hladnjaka za vino i pivo. U svojoj ponudi Komotel ima četiri linije modularnih vanjskih kuhinja: Stainless, Black line, Nordic line i Skeldervik kolekciju.

Ponuda hladnjaka za vino i pivo uključuje preko 100 različitih modela namijenjenih za kućanstvo i ugostiteljstvo.

Tijekom održavanja sajma na sve naručene proizvode izlagač nagrađuje posjetitelje za 10 % sajamskog popusta.

Foto: Komotel

KUHINJE PO MJERI PLIJENE PAŽNJU

Svoj će asortiman i na ovogodišnjem sajmu predstaviti i tvrtka InColor, specijalizirana za dizajniranje i proizvodnju namještaja, među kojima se posebno ističu kuhinje. Osnovani su 1998. godine, a uspješno se bave dizajniranjem i proizvodnjom kuhinja i namještaja po mjeri visoke kvalitete.

Specijalizirani su, kako ističu, za izradu kuhinja od iverala, medijapana i stakla, ugradbenih ormara, kupaonskog namještaja i namještaja dnevnih i spavaćih soba. Vjerujemo da će i ovaj puta, kao i na dosadašnjim sajmovima, InColor privući veliku pažnju modelom kuhinje koju će izložiti.

FOTO: INCOLOR

Ove godine InColor će na sajmu izložiti ekskluzivnu keramičku kuhinju, a posjetiteljima su osigurali sajamski popust na tu izložbenu kuhinju i 25% popusta ako kuhinju naruče do kraja godine, a za isporuke u 2025.

 

FOTO: INCOLOR

 


ELEGANTNE KUHINJE

U trendu su elegantne kuhinje, koje odišu modernim, ali i klasičnim štihom te donose dašak luksuza. Pored mramora i stakla, eleganciji najviše pridonosi i odabir sudopera i slavina. U trendu su zlatne slavine i zlatni sudoperi, koji doista izgledaju profinjeno.

Upravo takve elemente koje doprinose modernim, elegantnim kuhinjama (kuhinjske sudopere i slavine i popratnu opremu za  kuhinjske sudopere) ima tvrtka Alveus, a predstavit će ih na sajmu InDizajn.

Foto: Alveus

Ove godine Alveusu će fokus biti na najprestižnijoj liniji Monarch te novim elegantnim modelima sudopera iz linija NOX i OMNI.

Posjetitelji će moći iskoristiti i posebnu sajamsku ponudu u vidu popusta od 20 posto na cjelokupni Alveus asortiman.
Dijelit će se kuponi s kojima će posjetitelji moći ostvariti navedeni popust na kupovinu u određenom periodu (do kraja 11. mjeseca).

Foto: Alveus

 


HLADNJACI I NAPE ZA KUHINJU PO MJERI

Pored hladnjaka za vino, postoje i drugi praktični elementi bez kojih su moderne kuhinje nezamislive. Suvremeni način života podrazumijeva da kuhinja ima uređaje koja ubrzavaju proces kuhanja poput indukcijskih ploča, te napa koje usisavaju mirise i pare prilikom kuhanja.

 

FOTO: TIBIX

Sve to na svome štandu će predstaviti tvrtka TIBIX trade koja je distributer hladnjaka za vino DUNAVOX za Hrvatsku i CIARKO DESIGN image napa za Hrvatsku i Sloveniju. Brand CIARKO DESIGN će biti prvi puta predstavljen na hrvatskom tržištu, a bit će dostupan u salonima namještaja i kod dizajnera i arhitekata.

Za sve posjetitelje sajma TIBIX nudi popust koji mogu ostvariti i nakon sajma kroz cijeli mjesec listopad.

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski / Fotomohito

 


MODERNE KUHINJE PO MJERI INSPIRACIJU CRPE IZ PRIRODE

Prirodni kamen vrlo je čest i poželjan materijal u modernim kuhinjama, naročito onima po mjeri jer su tada mogućnosti njegove primjene daleko šire i zanimljivije.

Tvrtka Modra Stijena, koja ove godine izlaže na sajmu InDizajn više od tri desetljeća oblikuje prirodni kamen prema željama kupaca. Izradom jedinstvenih komada od kamena, stručnim dugogodišnjim iskustvom i vrhunskom tehnologijom, danas je postala sinonim za kvalitetu, inovaciju i eleganciju u svijetu kamena.

 

Foto: Modra Stijena

Tvrtka prati trendove i donosi novitete za opremanje vašeg doma, poslovnog prostora, smještajnih objekata, te ostalih interijera i eksterijera. Modra Stijena je krajnja destinacija kada je u pitanju izbor mramora i granita iz cijeloga svijeta, bogata ponuda dizajna i tekstura velikih formata keramike, kamina i peći te alata za postavljanje i održavanje.

 

 

Foto: Modra Stijena

Dizajnirajte dom stvarajući unikatne obloge i predmete kao što su stol za blagovaonicu, kameni umivaonik, radnu ploču za kuhinju, zidove, stepenice i sve što možete zamisliti od kamena. Kako to izgleda na konkretnim primjerima, dođite u sajam i posjetite štand Modre stijene!

Foto: Modra Stijena

BOGAT PROGRAM INDIZAJN SAJMA

Vjerujemo da su ovi izlagači i njihova ponuda više nego dovoljno dobar razlog da dođete na 7. InDizajn sajam od 4. do 6. listopada 2024. u zagrebačkoj Areni.

Trodnevni sajam kojeg organiziraju Mirjana Mikulec interijeri u suradnji s RTL-om i ove će godine okupiti brojne poznate i ugledne izlagače iz svih segmenata opremanja doma te ponuditi atraktivne popratne sadržaje poput kreativnih radionica by Bauhaus.

Leon i Tomislav, dvojac iz Dnevne doze biljaka održat će radionicu iz osnova uzgoja sobnih i vanjskih biljaka, slikarica i dizajnerica Mirna Sišul radionicu ‘Art&wine’, Atelier Ligero radionicu izrade svijeća a īmano studio radionicu terazzo detalja za dom.

Svoje mjesto na radionicama moći ćete uskoro osigurati preko sustava Entrio!

Foto: Sanjin Kaštelan

I ove godine arhitekte i dizajnere očekuju kvalitetna stručna predavanja pod pokroviteljstvom  Hansgrohea i Axorate panel diskusije o aktualnim dizajnerskim ali i društvenim temama.

Tu je i tradicionalni sajamski punkt – Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 14 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s unikatnim proizvodima koji će oplemeniti svaki dom.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Za vrijeme sajma održat će Humanitarni ormar kojeg InDizajn i ove godine organizira s udrugom Mali zmaj. Udruga nastoji poboljšati kvalitetu života djece u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, te djece koja žive u sigurnim kućama i institucijama.Za ljubitelje umjetnosti tu je izložba mladih hrvatskih umjetnika i dizajnera.

Foto: Sanjin Kaštelan

Dok roditelji razgledavaju sajam i uživaju u mirisnoj kavi Delonghi, njihovi mališani će se moći zabaviti u dječjem kutku powered by Cedevitagdje ih očekuje igra i druženje pod budnim okom teta čuvalica.

InDizajn sajam / Foto: Sanjin Kaštelan

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma, svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti niz vrijednih i atraktivnih poklona za svoj dom. Za glavnu nagradu u vrijednosti 7000 eura pobrinut će se Prima.

Mirjana Mikulec / Foto: Sanjin Kaštelan

 

 

Komentari