Jednostavnim rješenjima osmislite prazan ugao u svome domu

Ako već nije namještaj u pitanju, u uglovima prostorija našega doma uglavnom ne stoji ništa. No, postoji bezbroj praktičnih i estetski lijepih i zanimljivih ideja kako urediti taj dio inerijera.

 

Kutevi su obično mrtve zone našega doma u kojima se, ako već nije ormar ili kutna garnitura, ne nalazi ništa. U nedostatku ideja ili sljedeći uvjerenje kako ne može služiti ničemu, taj prostor stoji neiskorišten, iako ima potencijala i u praktičnom, ali i estetskom smislu.

Ako je veći ugao u pitanju, on može poslužiti i kao mjesto za blagovanje ukoliko se nalazi u blizini kuhinje. Naročito je to bitno iskoristiti u malim stanovima u kojima nedostaje prostora za ovakve sadržaje. Zatim, uglovi mogu poslužiti i kao ostave za odlaganje stvari, ali i otvoreni stakleni regal u koji ćete smjestiti stakleno posuđe.

Ako ipak ne raspolažete s toliko mjesta, nudimo vam nekoliko prijedloga kako možete osmisliti prazne kuteve u vašem domu. Možda već imate detalje u ostatku stana koje ćete samo preseliti u ovaj dio pa nećete morati u kupovinu. Ovakvim makeoverom samo jednog manjeg dijela sobe učinit ćete jako puno i promjena će svakako ostati zamijećena a vaš će novi kutak podići prostor na viši nivo stila.

 

Frank House

Polica je uvijek dobra ideja jer izgleda vrlo efektno, a i možete je posve prilagoditi prostoru ako ga naručite po mjeri. Naročito će doći do izražaja ako nabavite policu u boji različitoj od boje pozadine tj. zida.

 

 

Apartment Therapy

Polica, biljka i mala mini galerija – za sve se našlo mjesta u jednom kutu. Samo pripazite da ne pretjerate s količinom detalja.

 

 

Decoist

 

Viseće stolice najmanje mjesta zauzimaju baš u uglovima. Obično ih tamo uvijek i smjestimo jer su nam dnevni boravci premali da bi bila pozicionirana na sredini. No, i ovako je itekako primijetna.

 

 

Style Files

 

Decoist

Rasvjetna tijela – podne i stolne lampe izvrsno su i najčešće rješenje za kutove u našem domu. Što više rasvjetnih tijela u jednoj prostorji – to bolje. Tu nije samo riječ o dodatnoj rasvjeti kako bi prostor bio bolje osvjetljen nego o ukrasnom detalju i dojmu ugode i topline koja se postiže ovakvim rasvjetnim tijelima.

 

Dot&Bo

Kreiranje kutka za odmaranje je također idealno rješenje za ovaj dio sobe. Naslonjač, knjige, časopisi i stolić za odlaganje omiljenog napitka su sve što vam treba.

 

Hedonistic

 

Alvhem

Moderni koncept stanovanja uključuje i ‘ormar na otvorenom’ u vidu veće vješalice za odjeću u spavaonicama ili pak jakni i kaputa u hodnicima. Ako nemate mjesta za nju, samo ju blago pomaknite prema kutu.

 

Hello

Priželjkujete li kamin, on svoje mjesto može naći u kutu sobe. Tako će svakako zauzeti manje mjesta a sjajno ćete iskoristiti tu praznu površinu.

 

My Scandinavian Home

Zeleni kutak je jednostavno i dobro rješenje kada imate previše zelenila u domu ili biste ga htjeli uzgajati a nemate dovoljno mjesta za njega. Samo pripazite na poziciju kuta i dotok prirodne svjetlosti kako bi bilje moglo uspjeti. Neka vaš dom konačno prodiše!

Of Design.net

Kutak za igranje, spavanje, odmaranje. Nabavka strunjača je efektno rješenje za vaše mališane koji se vole igrati sjedeći ili ležeći na podu.

 

Pinterest

 

Interiors Addict

 

Zuiver

 

Zuiver

Komentari