Kako opremiti dnevni boravak po mjeri svih članova obitelji?

Baš kao što je spavaća soba najčešće samo naša i poželjno je da je opremimo prema svom ukusu i stvorimo svoju malu mirnu oazu za odmor i san, tako za druge prostorije vrijede neka sasvim drugačija pravila.

Dnevni boravak kako društvena žila kucavica svakog stana ili kuće jedna je od takvih prostorija. Uz ovih nekoliko savjeta pretvorite je u mjesto koje će odgovarati svim članovima obitelji.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Odredite zone unutar prostorije

U jednoj se prostoriji istovremeno može odvijati više različitih aktivnosti – tako, primjerice, jeran kutak prostora možete namijeniti čitanju, drugi radu, a treći druženju i razonodi.

Opskrbite se višenamjenskim i funkcionalnim namještajem

Klupice sa skladišnim prostorom, lagani pomoćni stolići, komode i drugi namještaj koji jednostavno možete seliti po prostoriji ili cijelom stanu su odličan odabir. Sve što možete koristiti na više načina dobro će vam doći.

Oslobodite prostor za igru

Neka najmlađi imaju dovoljno mjesta za nesmetanu igru, ali svakako se pobrinite da je prostoriju nakon igranja jednostavno vratiti u red.

Dajte prostoriji vlastiti pečat

Zajedničke fotografije, suveniri s putovanja i slični detalji učinit će prostoriju jedinstvenom i nekako “vašom”. Neka prostorija “priča” o vašoj obitelji i lijepim trenucima.

Komentari