17 Views

Alternativne zidne obloge koje ćete htjeti isprobati

Zaboravite tapete i boje, ovo su trendi načini ukrašavanja zidova.

Zidovi su jedan od najboljih načina kako prostor razigrati i učiniti ga zanimljivijim. No, boja i tapete, iako najpopularniji, nisu jedini izbor.

Umjesto tapeta ili različitih boja, zanimljiv način da razigrate zidove su i 3D paneli. Različiti motivi i oblici mogu se uklopiti u svaki interijer i gotovo da nema granica kada su u pitanju mogućnosti kombiniranja ili stilovi.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Možete ih postaviti tek na određene dijelove zida koje želite naglasiti, ali i po većoj površini. Imate li jednostavne bijele zidove koje ne želite bojiti, promjenu možete unijeti upravo postavljanjem ovakvih reljefnih panela.

Jedna od kreativnijih i zanimljivijih svakako je zidna mahovina.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Mahovina kao zidna obloga vrlo je popularan i efektan način kako razigrati i unijeti dozu prirodnosti, a dodatan plus je jednostavno održavanje.

Možete je postaviti cijelom dužinom zida. Ako je, pak, uokvirite, ima funkciju zidne dekoracije.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Slična, ali obično nešto zahtjevnija varijanta su i vertikalni vrtovi. Djeluju doista impresivno, a često vam uz njih ne treba gotovo nijedan drugi detalj.

Capturediy

Još jedan provjeren način je igranje štukaturama i rozetama. Tko kaže da su štukature staromodne, a da rozete moraju biti na stropu?

 

Komentari