Tamne boje u interijeru: kako ih pravilno koristiti?

Tamne, duboke i intenzivne boje mogu vašem domu dati dozu posebnosti i odvažnosti. Ipak, s tamnim je bojama lako pogriješiti, pa predlažemo da ovih nekoliko pravila imate na umu.

Najbolje je obojiti samo jedan zid u tamnu nijansu ili obložiti tapetom – tako prostor neće djelovati sumorno i mračno, osobito ako nemate u prostoru dovoljno svjetla. Imate li puno prozora i izvora umjetnog svjetla, možete se odvažiti na bojanje svih zidova u tamnu boju.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Umjesto uobičajenih crnih, uvijek je zanimljivo vidjeti zid po kojem možete pisati, osobito će dobro i korisno izgledati u kuhinjama i dječjim sobama. Imate li svjetlu modern kuhinju, jedan zid obojana bojom po kojom možete pisati unijeti će veliku promjenu.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Kad se jednom odlučite za tamne nijanse, važno je dobro osvijetliti prostor jer tada rasvjeta igra ključu ulogu. Prednost tamnih zidova je što na njima sve dolazi do izražaja stoga su idealni za slike, razne police ili igru ogledalima.

I ne zaboravite, kad govorimo o jednom tamnom zidu nemojte se ograničavati samo na crnu – tamne nijanse plave, zelene, sive pa čak i crvene boje unijeti će dozu dramatičnosti.

 

Volite li tamne zidove u prostoru ili ste pak ljubitelj svijetlih nijansi? Recite nam u komentaru!

Komentari