Sjajno uređen jednosobni stan u koji je stala i spavaća soba

Stan od 30 četvornih metara bio je pravi izazov za adaptaciju, budući da je novi vlasnik htio da se u tako malo prostora nađe i dio za spavanje, koji bi bio odijeljen od dnevnog boravka i kuhinje

 

Dizajneri su pronašli izvrsno rješenje za jednosobni stan koji je trebao, prema željama vlasnika, postati dvosoban. Njihov zadatak nije bio jednostavan, ali uspjeli su od od dijela kuhinje i ostave stvoriti prostor za spavaću sobu. Kuhinja je smanjena za jednu trećinu te se rušenjem spojila s ostavom u spavaonicu u kojoj je stao krevet. Kako bi se stvorila intima i prostor mogao ipak odijeliti, dizajneri su stavili najjednostavniju moguću pregradu – zavjesu.

Tako se prostor može odvojiti, ali i spojiti s ostatkom, te prozračivati bez problema. Tekstilna pregrada dala je mogućnost da zrak cirkulira tim prostorom svo vrijeme. Skraćivanjem kuhinje izgubio se dio u kojem se nalazio stol i stolci za blagovanje.

Problem je riješen tako da je srušen zid koji je odjeljivao kuhinju i boravak. Sada je to postao open space, a problem blagovanja rješen je šankom obloženim ciglom. Kako bi postojala stilska poveznica sa šankom, s dijela jednog zida u boravku skinut je sloj žbuke da bi se došlo do cigle. Ovaj materijal unio je toplinu u dominantnu crno-bijelu kombinaciju i skandinavski stil.

 

Komentari