Zeleni i zlatni akcenti dali su poseban pečat komfornom ženskom stanu

U interijere dolazi nova, tamna nijansa zelene koju dizajneri često nazivaju šumskom zelenom. U kombinaciji sa sjajnim materijalima i metalik premazima stvara dojam elegancije i profinjenosti

 

Adaptacija komfornog starinskog dvosobnog stana od 65 četvornih metara u centru Moskve, uključivala je i rušenje zida koji je dijelio hodnik od kuhinje i dnevne sobe kako bi se prostor otvorio te prenamjenu kuhinje u garderobni prostor. Vlasnici je bilo bitnije imati zasebnu prostoriju u koju bi smjestila obuću, odjeću i modne dodatke, a kuhinju je preselila u prostor blagovaonice i boravka. Dnevna zona bila je dovoljno velika da se u nju ugradi i mala kuhinja, dovoljna za vlasnicu koja u njoj ne provodi previše vremena. Tako je stan u potpunosti zadovoljio njezine potrebe.

Pored navedenih prostorija, stan sadrži i spavaću sobu, kupaonicu te ostavu koja je djelomično skladišni prostor, a djelomično vešeraj s perilicom, sušilicom i stolom za glačanje. Stan je osim prostornih preinaka doživio i kompletno novi izgled. Birane su smirujuće nijanse svijetlo i tamnosmeđe i sive, što je u kombinaciji s tamnozelenom i zlatnom stanu dalo posebnu otmjenost i eleganciju.

Istovremeno, stan je zbog smeđih nijansi topao i ugodan za boravak, ispunjen s minimalno detalja i jednostavnim komadima namještaja. Pažnju plijene dva zelena okvira – dizajneri su se poigrali tamnom nijansom zelene te pored kuhinje, pobojali i dio zida iza nje a isto su učinili i s jednim dijelom zida iza dvosjeda te oko velikih otvora koji gledaju na ulicu.

Komentari